ŘSD rozšiřuje křižovatku na D10 v Bezděčíně, buduje přímou větev ve směru na Nymburk

Práce na budování přímé větve z D10 v Bezděčíně. Foto: ŘSDPráce na budování přímé větve z D10 v Bezděčíně. Foto: ŘSD

Odpadne složitý průjezd Bezděčínem.

Ředitelství silnic a dálnic chce během září ukončit práce na úpravě mimoúrovňové křižovatky Bezděčín na dálnici D10 u Mladé Boleslavi. Práce na vybudování přímé větve mají přinést bezpečnější a pohodlnější napojení z D10 na silnici I/38 a I/16 ve směru od Prahy. Začaly na konce července.

Dojde tak k odstranění složitých závleků v prostoru stávající křižovatky. Řidiči se tedy už nebudou muset vracet zpět po dálnici nebo projíždět Bezděčínem, aby mohli pokračovat na Nymburk nebo Mělník,“ uvedlo ŘSD na svých stránkách. Bezděčín patří mezi nejsložitější a nejnebezpečnější křižovatky na D10, kde řada propojení není zcela přímá. Podobně komplikované je napojení ve směru od Nymburka na D10 na Prahu.

V místě výstavby, mezi dálnicí D10 a silnicí I/38, aktuálně probíhá skrývka ornice z pole, které ŘSD vykoupilo. Půda je zde dnes už pro pěstování zemědělských plodin nevhodná a dlouho ležela ladem. Nyní tento prostor poslouží k zajištění vetší bezpečnosti silničního provozu.

V místě výstavby, na dálnici D10, se v tuto chvíli jezdí pouze s omezením rychlosti na maximálně 80 km/h a v běžném režimu 2+2. Na silnici I/38 v prostoru mimoúrovňové křižovatky se v tuto chvíli jezdí bez jakéhokoliv omezení. V určitých momentech výstavby ŘSD zavede kyvadlový provoz.

Zhotovitelem je společnost MI Roads, která v soutěži nabídla provedení prací za 19,4 milionu korun.

Tagy D10 MI Roads MÚK Bezděčín Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
15 komentářů