ŘSD otevřelo kvůli stavbě okružní křižovatky provizorní bypass u Babic

Dočasný bypass silnice I/55 u Babic. Foto: ŘSDDočasný bypass silnice I/55 u Babic. Foto: ŘSD

Po dokončení se provizorní komunikace odstraní.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zprovoznilo takzvaný bypass na silnici I/55 u Babic na Uherskohradišťsku. Na provizorní vozovku převedlo provoz z dosavadní trasy silnice, na které začne stavět okružní křižovatku. Kruhový objezd bude sloužit jako napojení na nyní budovaný úsek dálnice D55, sdělila mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Po dokončení výstavby okružní křižovatky ŘSD bypass dlouhý 270 metrů odstraní. „Stavba této provizorní komunikace vyšla na čtyři miliony korun bez DPH,“ uvedla mluvčí.

V březnu silničáři zprovoznili okružní křižovatku u nedalekého Starého Města na Uherskohradišťsku. Spolu s přivaděčem propojí silnice I/55 a III/42824 s dálnicí D55. Stavba kruhového objezdu přišla na 8,4 milionu korun bez daně z přidané hodnoty.

Dálnici D55 mezi Babicemi a Starým Městem v délce 8,5 kilometru staví ŘSD od roku 2020, na dalším úseku ze Starého Města do Moravského Písku na Hodonínsku dlouhém 8,8 kilometru pracují stavbaři od roku 2021. S jejich otevřením počítají silničáři koncem letošního roku, stejně jako v případě čtyřkilometrového úseku dálnice D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem na Hodonínsku, který se staví od předloňska. Loni začala stavba více než 7,5 kilometru dlouhého úseku dálnice D55 z Olomouce do Kokor na Přerovsku, jeho zprovoznění plánuje ŘSD v roce 2025.

Po kompletní dostavbě dálnice D55 v budoucnu propojí střední, jihovýchodní a jižní Moravu. Dlouhá bude víc než 100 kilometrů, u Břeclavi se napojí na dálnici D2.

Tagy I/55 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů