Měsíce hotová okružní křižovatka na Slovácku je od dnešního dne průjezdná. ŘSD ji chránilo

Okružní křižovatka u Starého Města na silnici I/55. Foto: ŘSDOkružní křižovatka u Starého Města na silnici I/55. Foto: ŘSD

Několik měsíců okolo ní mohli řidiči na silnici I/55 jen jezdit. Od dnešního dne ji mohou i využívat. Nová okružní

Několik měsíců okolo ní mohli řidiči na silnici I/55 jen jezdit. Od dnešního dne ji mohou i využívat. Nová okružní křižovatka severně od Starého Města slouží k napojení silnic I/55 a III/42824 na vznikající dálnici D55 přes přivaděč Staré Město a MÚK Staré Město – sever. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ji dnes otevřelo.

Její vybudování vyšlo na 8,4 mil. Kč bez DPH.  I když byla hotová, auta na ni nemohla „Stále zde ještě probíhá stavba D55 a těžká technika by mohla povrch hlavně v zimě poškodit. Proto ji pustíme do provozu až v březnu,“ uvedlo ŘSD v únoru na sociální síti X.

Stavba je součástí budovaného úseku D55 Babice – Staré Město. Křižovatka o průměru 40 metrů vznikla u výjezdu z obchodních center na Huštěnovice, nově z ní vede i silnice k budoucí MÚK Staré Město – sever.

Má i jednu nezvyklou část: uprostřed má vydlážděný jízdní pruh. Je to kvůli tomu, že silnice slouží k přepravě nadrozměrných vozidel a nákladů.

Nová okružní křižovatka u Starého Města na silnici I/55. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka u Starého Města na silnici I/55. Foto: ŘSDOkružní křižovatka u Starého Města na silnici I/55. Foto: ŘSD
Tagy D55 D55 Babice - Staré Město I/55 Ředitelství silnic a dálnic
22 komentářů