Okružní křižovatku u Hodonína čeká necelý rok po otevření oprava, bude se jezdit kyvadlově

Nová okružní křižovatka na silnici I/55 u Pánova. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka na silnici I/55 u Pánova. Foto: ŘSD

Opravu provede společnost Swietelsky stavební na vlastní náklady.

Nová okružní křižovatka silnic I/55 a II/432 u Hodonína, které se přezdívá pánovská, musí projít opravou, ačkoliv neuběhl ještě ani rok od jejího otevření. Oznámilo to Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Oprava se uskuteční od 22. dubna do 12. května. Frekventovaná silnice I/55 bude v tomto období průjezdná jen kyvadlově na semafory, odbočky na Ratíškovice a do centra Hodonína budou zcela uzavřeny.

„V zimním období došlo na této křižovatce k poruše vnitřního prstence vlivem provozu. Porucha se projevila prosednutím žulové obruby do původní konstrukce podloží, vlivem pojíždění těžkou nákladní dopravou v kombinaci se zvýšenou hladinou podzemní vody v této lokalitě,“ uvedl k důvodům opravy šéf brněnské odnože ŘSD David Fiala.

„Bude nutné odstranění žulové obruby a vytvoření železobetonového kompaktního věnce s výztuží a zkosenou hranou směrem do okružního pásu. Jde o změnu původního technického řešení, které provede naše společnost na vlastní náklady v rámci dobrého renomé a vztahů v regionu,“ doplnil ředitel oblasti Hodonín společnosti Swietelsky stavební Tomáš Hrabina.

ŘSD nechalo kruhový objezd zřídit namísto klasické průsečné křižovatky loni na jaře. Stavba začala loni v březnu a skončila začátkem června, přičemž se ŘSD chlubilo urychlením stavby o tři týdny oproti plánu. Kruhový objezd má zajistit větší bezpečnost řidičů, neboť původní křižovatka byla místem častých nehod, a to i s tragickými následky. Místem denně projede téměř 20 000 aut.

Už loni během stavby museli řidiči strpět řadu omezení a objízdných tras.

Nová okružní křižovatka na silnici I/55 u Pánova. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka na silnici I/55 u Pánova. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka na silnici I/55 u Pánova. Foto: ŘSDKřižovatka silnic I/55 a II/432 u Hodonína, původní stav. Foto: Google Street View
Tagy I/55 Pánov ŘSD
20 komentářů