ŘSD má stavení povolení na celý úsek dálnice D6 Petrohrad – Lubenec

Dálnice D6 u Lubence. Pramen: ŘSDDálnice D6 u Lubence. Pramen: ŘSD

Celá dálnice z Prahy přes Karlovy Vary a Cheb na hranice s Německem má měřit 168 kilometrů, v provozu je 91 kilometrů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) získalo (zatím nepravomocné) i druhé potřebné stavební povolení pro nový úsek dálnice D6 Lubenec – Petrohrad. Úsek měří přes 12 kilometrů, první stavební povolení pro 8,8 kilometru získalo ŘSD v listopadu. Nyní ministerstvo dopravy vydalo povolení i pro zbylých 3,3 kilometru dálnice.

Pravomocné územní rozhodnutí má stavba od loňského května. „Výběrové řízení na zhotovitele plánujeme zahájit v první čtvrtletí roku 2023. Na akci nyní probíhá majetkoprávní příprava,“ uvedl šéf ŘSD Radek Mátl. Stavba by měla začít příští rok a skončit o tři roky později. Odhadovaná cena 12,1 kilometru dlouhé dálnice je 4,5 miliardy korun.

Dálnice D6 v úseku Petrohrad - Lubenec. Pramen: ŘSD

Dálnice D6 v úseku Petrohrad – Lubenec.
Pramen: ŘSD

Ve směru od Prahy dálnice naváže na dálniční obchvat Hořoviček, který chce ŘSD začít stavět začátkem příštího roku, na karlovarské straně pak na již hotový obchvat Lubence. Úsek vede většinou v blízkosti stávající silnice I/6. Nejdelší most bude mít přes 600 metrů. Součástí bude i most přes železniční trať Plzeň – Most. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

Celá dálnice z Prahy přes Karlovy Vary a Cheb na hranice s Německem má měřit 168 kilometrů, v provozu je 91 kilometrů (dalších 8 km jako čtyřpruhová I/6). „Naší snahou je, aby byla do pěti let dálnice D6 mezi Prahou a Karlovými Vary kompletní,“ řekl Mátl letos na jaře při zahájení obchvatu Krupé.

Tagy D6 D6 Petrohrad - Lubenec ŘSD
19 komentářů