Na stavbě D6 spadla dodávka s dělníky z rozestavěné estakády, dva mrtví

Dodávka se zřítila z mostu na stavbě D6. Pramen: Policie ČRDodávka se zřítila z mostu na stavbě D6. Pramen: Policie ČR

Nový úsek dálnice buduje firma Metrostav Infrastructure. Přes 800 metrů dlouhá mostní estakáda je nejnáročnější částí projektu.

Na stavbě dálnice D6 u obce Krupá na Rakovnicku došlo dnes ráno před osmou hodinou k tragédii. Z rozestavěné mostní estakády se zřítila dodávka s dělníky. Dva z nich zhruba patnáctimetrový pád nepřežili, zbylí dva jsou ve vážném stavu v nemocnici. Oznámila to policie.

Neštěstí vyšetřují kriminalisté, neboť podle policie nejde o dopravní nehodu. „Podle prvotního šetření zjistili, že na rozestavěném mostu, kde stále probíhají stavební práce a pohybují se tam pouze pracovníci a vozidla stavebních firem, jeli v dodávce čtyři dělníci, kteří pravděpodobně dostali smyk na namrzlém povrchu a spadli z mostu, z výšky asi patnácti metrů, dolů,“ uvedla policie.

Dodávka se zřítila z mostu na stavbě D6. Pramen: Policie ČRDodávka se zřítila z mostu na stavbě D6. Pramen: Policie ČRDálnice D6, přeložka Krupá. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic dálnic zahájilo výstavbu nového úseku dálnice D6 u obce Krupá v březnu 2022, hotovo má být letos. Novou část dálnice o délce 6,5 kilometru staví firma Metrostav Infrastructure (MI) za 1,54 miliardy korun (předpoklad byl 1,94 mld.) „Nejednalo se o zaměstnance naší firmy, šlo o nehodu subdodavatelské společnosti, která na stavbě pracuje. Situace nás každopádně zasáhla a vyjadřujeme upřímnou soustrast pozůstalým. Na místě probíhá stále vyšetřování ze strany Policie ČR,“ uvedl mluvčí Metrostavu Michal Jurman.

Přes 800 metrů dlouhá mostní estakáda je nejnáročnější částí projektu. Její stavba začala v srpnu 2022.

Tagy D6 Metrostav Infrastructure přeložka Krupá
36 komentářů