ŘSD bude opravovat most v Nových Heřminovech, silnici mezi Bruntálem a Krnovem čeká omezení

Silnice I/45, most přes Opavu, Nové Heřminovy. Pramen: ŘSDSilnice I/45, most přes Opavu, Nové Heřminovy. Pramen: ŘSD

Mnohem větší změna čeká silnici I/45 v letech 2026 až 2028, kdy má být úsek Nové Heřminovy – Zátor přeložen do nové stopy.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) završilo tendr na opravu mostu přes řeku Opavu v Nových Heřminovech. Práce provede za 24 milionů společnost Ponvia construct. Most leží na silnici I/45 mezi Bruntálem a Krnovem, řidiči musejí počítat s omezením provozu.

„Dosluhující objekt čekají demoliční činnosti, výkopy, přizvednutí a následné opravy izolací, přechodových částí, říms, svodidel i vozovky. Spodní stavba a nosná konstrukce budou celoplošně sanovány,“ uvedl mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Termín hlavní fáze oprav ŘSD zatím nestanovilo, na upřesnění podle Mazala čeká také způsob vedení dopravy během prací. „Aktuálně je jisté, že přípravné práce začnou příští týden. Úvodní kácení stromů či drobné skrývky ornice zásadně nezasáhnou do obousměrného provozu,“ doplnil Mazal.

Silnice I/45, most přes Opavu, Nové Heřminovy. Pramen: ŘSDSilnice I/45, most přes Opavu, Nové Heřminovy. Pramen: ŘSDSilnice I/45, most přes Opavu, Nové Heřminovy. Pramen: ŘSDSilnice I/45, most přes Opavu, Nové Heřminovy. Pramen: ŘSDSilnice I/45 v obci Nové Heřminovy. Pramen: ŘSD

Kompletní oprava mostu má skončit na jaře příštího roku, ŘSD předpokládá, že se tak stane v dubnu. Termín ale může oddálit nepřízeň počasí.

Omezení na silnici I/45 si „užili“ řidiči především na podzim 2021, kdy ŘSD opravovalo zhruba 2,5 kilometru silnice v úseku Nové Heřminovy – Zátor. Jezdilo se kyvadlově, provoz řídili regulovčíci s vysílačkami.

Mnohem větší změna ale čeká silnici I/45 v letech 2026 až 2028, kdy má být úsek Nové Heřminovy – Zátor přeložen do nové stopy. Důvodem je chystaná výstavba vodního díla Nové Heřminovy na řece Opavě. V budoucnu pak mám být I/45 zcela vyvedena mimo Nové Heřminovy.

Tagy I/45 Nové Heřminovy ŘSD
Žádné komentáře