ŘSD začalo soutěžit stavbu obchvatu Bruntálu, má stavební povolení

Vizualizace obchvatu Bruntálu. Foto: ŘSDVizualizace obchvatu Bruntálu. Foto: ŘSD

Stavba má začít příští rok.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) učinilo další krok k zahájení stavby dalšího obchvatu. V soutěži s odhadovanou cenou 1,061 miliardy korun začalo vybírat firmu, která postaví první etapu východního obchvatu Bruntálu na silnici I/45.

Na obchvat délky 4,5 km je vydáno stavební povolení v právní moci a dokončuje se majetkoprávní příprava,“ uvedl Mátl na sociální síti X. Nová přeložka má pomoci městu zbavit se části tranzitní dopravy.

V trase obchvatu již začaly letos přípravné práce jako například kácení dřevin či vytyčení staveniště. Stavba bude zahájena příští rok, hotovo má být do roku 2027.

Centrem Bruntálu projíždí zhruba 14 000 aut všech kategorií denně (z toho je 2 400 kamionů). Ve městě se severo-jižní silnice I/45 protíná se západo-východní silnicí I/11.

Východní obchvat v podobě přeložky I/45 má být první etapou celkového řešení, na jehož konci by měl být Bruntál zbaven tranzitu. V rámci stavby bude na silnici I/45 nově napojena I/11 mimoúrovňovou křižovatkou. Definitivní řešení má v budoucnu přinést severní obchvat, tedy přeložka silnice I/11 mimo město. Kompletně je popsána v informačním letáku.

I/45, východní obchvat Bruntálu. Pramen: ŘSD

Tagy Bruntál Bruntál východní obchvat I/45 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
25 komentářů