Řidič v Mostě po útoku cestujícího skončil v nemocnici, policie obvinila mladistvého

Iveco Urbanway 18 pro Most. Foto: DP měst Mostu a LitvínovaIveco Urbanway 18 pro Most. Foto: DP měst Mostu a Litvínova

Mladík je obviněn z trestného činu pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Policie obvinila jednoho mladistvého v souvislosti s útokem na řidiče městské hromadné dopravy v Mostě. Při útoku byl řidič zraněn a skončil v nemocnici. Policie muže mladšího než 18 let obvinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví.

O obvinění informovala policejní mluvčí Ilona Gazdošová v tiskové zprávě. Řidič byl napaden v sobotu po slovní rozepři se dvěma cestujícími. „Další okolnosti celé události jsou předmětem vyšetřování,“ uvedla Gazdošová. Podezřelé strážníci krátce po incidentu zadrželi, předali je státní policii a ta posléze jejich zákonným zástupcům. Motiv jejich jednání vyšetřovatelé zjišťují.

Server e-mostecko.cz, který o události informoval jako první, uvedl, že řidiče měli napadnout dva muži a dvě ženy. Skupinka měla údajně řidiče u Centrálu vytáhnout z vozu, napadnout ho a začít ho bít. Muž se měl prý hlavou zranit o obrubník. „Včera krátce před půl devátou večer jsme zasahovali v Mostě u napadeného řidiče autobusu, kterého jsme s podezřením na vážná zranění převezli do mostecké nemocnice,“ uvedl v neděli pro e-mostecko.cz mluvčí záchranky Prokop Voleník.

Agentura ČTK uvedla, že podobných případů na severu Čech přibývá. V prosinci v Mostě napadla cestující revizorku v autobuse městské hromadné dopravy. Mladá žena, která neměla platný jízdní doklad, revizorku udeřila pěstmi do hlavy. Zakročili přivolaní strážníci. V Ústí nad Labem kvůli útokům na řidiče zrušili trolejbusovou linku do Mojžíře a nahradili ji autobusy s asistentem přepravy a strážníkem. Ředitelka dopravního podniku Simona Mohacsi před zavedením opatření ČTK řekla, že řidiči mají z konfliktů s cestujícími psychické potíže. Byli podle ní vystaveni agresi, výhrůžkám a vulgaritě, problémoví pasažéři plivali na vozy i na řidiče.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova napadení řidiče autobusu
33 komentářů