RegioJet veze z Chorvatska až 9 hodin zpoždění. Kvůli bouřkám

Vlak RegioJetu před Splitem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVlak RegioJetu před Splitem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Cestující mají podle dopravce nárok na 50 % jízdného zpět.

(aktualizováno 23:00) Velké komplikace zažívají cestující ve vlaku RegioJetu z Rijeky a Splitu do Prahy. Kvůli bouřkám a nesjízdné trati nabral spoj zpoždění až 9 hodin. Vlak byl nakonec ukončen už v Břeclavi.

V Chorvatsku byly v noci obrovské bouřky a na několika místech byla zcela zablokována trať. Kromě jiného se to bohužel dotklo i našich vlaků z a do Chorvatska – vlaky musely počkat, než budou překážky odstraněny z tratí a trať bude opět sjízdná,“ řekl mluvčí Regiojetu Aleš Ondrůj.

Podle něj celou noc intenzivně řeší s chorvatskými drahami, které po území Chorvatska vlak vezou jako dopravce. „Aktuálně je provoz již obnoven, děláme vše pro to, aby se minimalizovaly další dopady na jízdu spoje,“ dodal Ondrůj. Cestující podle něj mají nárok na kompenzaci 50 % hodnoty jízdenky.

Situace nás velmi mrzí, chápeme, že to je nepříjemnost na cestě zpátky z dovolené. Cestujícím se omlouváme za veškeré komplikace. Vlak je aktuálně v pohybu, palubní personál poskytuje cestujícím veškerý servis a bude během další cesty řešit případné návazné spoje pro cestující a jejich dojezd do cílových destinací,“ dodal Ondrůj. Podle České televize si cestující stěžovali na nedostatek informací.

RegioJet nakonec vlak ukončil v Břeclavi, kvůli kolapsu na koridoru u Poříčan nakonec vypravil z Prahy autobusy, stejně tak z Břeclavi do Prahy a Brna.

RegioJet jezdí v červenci a srpnu do Chorvatska denně, v září se vrátí ke třem vlakům týdně. Letos počítá s až 100 tisíci cestujícími.

Tagy RegioJet vlakem do Chorvatska
179 komentářů