RegioJet už prodal do Chorvatska víc jízdenek než za celou loňskou sezonu. Začíná jezdit denně

Vlak RegioJetu do Chorvatska. Pramen: RegioJetVlak RegioJetu do Chorvatska. Pramen: RegioJet

Velký zájem je také o páteční autobusový spoj RegioJetu do Splitu. Tento pátek pojedou z Prahy hned tři autobusy.

Společnost RegioJet začne s příchodem prázdnin vypravovat své vlaky do Chorvatska (Splitu a Rijeky) každý den, dosud jezdí třikrát týdně. Nabízená kapacita se tak více než zdvojnásobí. Firma se přitom chlubí rekordními prodeji jízdenek, na příští dny je vyprodáno.

RegioJet už prodal téměř 70 tisíc jízdenek na spoje do a z Chorvatska. To je více než za celou loňskou sezónu, kdy počet jízdenek přesáhl 60 tisíc. Celkem firma podle mluvčího Aleše Ondrůje počítá s tím, že letos počet cestujících přesáhne 100 tisíc (tam + zpět).

RegioJet oproti loňsku prodloužil „chorvatskou“ sezonu o měsíc, když začal vlaky vypravovat už koncem května. Sezonní spoje budou ukončeny 27. září. Firma uvádí, že každý den prodává více než 1000 jízdenek na chorvatské spoje.

Vlak RegioJetu před Rijekou. Foto: Damir MiškulinVlak RegioJetu před Splitem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVlak RegioJetu do Splitu před odjezdem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVlak RegioJetu do Chorvatska. Pramen: RegioJetZástupci RegioJetu a Chorvatska před odjezem prvního vlaku do Splitu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVagón RegioJetu ve speciálním polepu s reklamou na Chorvatsko. Foto: Bohuslav Škoda

„Zájem o jízdenky do Chorvatska je obrovský,“ uvedl Ondrůj. Přibližně 75 procent cestujících nastupuje a vystupuje v České republice, 25 procent připadá na Slovensko a Maďarsko. Zhruba třetina cestujících pak využívá ve Splitu, Rijece a Ogulinu návazné autobusové spoje RegioJetu.

Vysoká je podle dopravce i poptávka ze strany cestovních kanceláří. „V letošním roce již počítaly s vlakovým spojem RegioJet do Chorvatska a měly dostatek času na přípravu nabídky dovolených s pohodlnou vlakovou dopravou do Chorvatska. Velmi úzká je v tomto například spolupráce s cestovní kanceláří Čedok,“ doplnil Ondrůj.

Letošní vlak provozovaný RegioJetem z Prahy do Splitu je aktuálně nejdelším vlakovým spojením podle počtu kilometrů na území EU. Vyhledávač Idos.cz uvádí u trasy Praha – Split vzdálenost 1559 km.

Kromě vlaků vypravuje RegioJet do Splitu každý pátek také autobusový spoj. I o ten je velký zájem, tento pátek pojedou z Prahy hned tři autobusy (dva posilové).

Tagy Chorvatsko RegioJet vlakem do Chorvatska
71 komentářů