RegioJet překonal hranici 50 tisíc prodaných jízdenek do Chorvatska, tři čtvrtiny zákazníků jsou Češi

Vlak RegioJetu před Splitem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVlak RegioJetu před Splitem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

RegioJet chce letos vlaky přepravit přes sto tisíc lidí, zhruba třetina využívá návazné autobusy.

O šedesát procent více jízdenek v porovnání s loňským rokem prodal zatím RegioJet na své železniční spojení do Chorvatska. Tento týden již dopravce překonal hranici 50 tisíc prodaných jízdenek.

Aktuálně jsme už v období, kdy spoje do Chorvatska odjíždějí vyprodány do posledního místa s více než 600 cestujícími na palubě. Očekáváme, že letos naše chorvatské spoje přepraví celkem více než 100 tisíc cestujících,“ řekla Ivana Sachsová, ředitelka společnosti RegioJet. Loni vlaky RegioJet do a z Chorvatska za celé období provozu přepravily celkem více než 60 tisíc cestujících.

Letos RegioJet začal jezdit o měsíc dříve, navíc s větší kapacitou: patnáctivozová souprava se rozdělí v Ogulinu, kdy pokračuje do Rijeky a Splitu. Poslední vlak se z Chorvatska vrátí 27. září.

Podle dnes zveřejněných dat o prodeji přibližně 75 % cestujících nastupuje a vystupuje v České republice, 25 % pak dohromady na Slovensku a v Maďarsku. Přibližně třetina lidí pak v Chorvatsku využívá návazné autobusové spoje. RegioJet vidí velkou poptávku i ze strany cestovních kanceláří.

Letošní vlak provozovaný RegioJetem z Prahy do Splitu je aktuálně nejdelším vlakovým spojením podle počtu kilometrů na území Evropské unie. Vyhledávač Idos.cz uvádí u trasy Praha – Split vzdálenost 1559 km.

Kvůli velké poptávce RegioJet v pátek začíná i s autobusovou linkou z Prahy do Splitu.

První cestu vlaku do Splitu jsme sledovali online.

Tagy Chorvatsko RegioJet Top vlaky do Chorvatska
98 komentářů