RegioJet přivezl do Česka desítky dalších vagónů po Deutsche Bahn, má další Astry

Vůz řady Bpmz Deutsche Bahn. Foto: ArtVandelay13, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia CommonsVůz řady Bpmz Deutsche Bahn. Foto: ArtVandelay13, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Vozy jsou zatím odstaveny v Kutné Hoře.

RegioJet završil nákup dalších ojetých vozů po Deutsche Bahn. Během minulého týdne přivezl z Německa do Česka 34 vagónů, které německý státní dopravce používal hlavně pro dálkové spoje. Na kterých linkách RegioJetu se objeví, zatím není jasné.

Typově se jedná o řady vozidel Bvmsz (186), Bpmz (294) a Bpmbz (294). Vozy projdou modernizací a budou finálně v barvách dopravce RegioJet. Jejich alokace je zatím předmětem interního jednání,“ řekla mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová. Vozy jsou aktuálně odstaveny na vlečce ČKD Kutná Hora.

RegioJet může další vozy použít pro chystanou expanzi, zatím posledním plánem je spoj z Přemyšle do Hannoveru. „Některé z vozů se mohou objevit v provozu již ke konci tohoto roku. Případné další nákupy vozidel nemůžeme v tuto chvíli potvrdit ani vyvrátit,“ dodala mluvčí. RegioJet nechce zveřejnit ani celkový počet vozů, loni v létě uváděl údaj zhruba 240 vagónů.

Vozy po Deutsche Bahn se v posledních letech staly hlavním zdrojem rozšiřování flotily RegioJetu. V minulosti v Německu nakupoval kromě standardních rychlíkových i lehátkové nebo dvoupodlažní vozy.

RegioJet kupuje dalších 29 vagonů od Deutsche Bahn, dál chce už jen nové vozy

Ve flotile se ale během letošního roku objevily i další vozy Astra s velkoprostorovým uspořádáním. „Během tohoto roku jsme převzali do provozu další vozy a celkově jich v naší flotile máme 26,“ dodala mluvčí. Podle informací deníku Zdopravy.cz jde o vozy, které RegioJet koupil po italském dopravci ArenaWays a které prošly kompletní modernizací u rumunského výrobce.

Tagy Deutsche Bahn RegioJet
217 komentářů