RegioJet měl v pololetí zisk jako za celý loňský rok, cestujících přibývá

Bombardier Traxx ve flotile RegioJetu. Autor: RegioJetBombardier Traxx ve flotile RegioJetu. Autor: RegioJet

Železniční společnost RegioJet ze skupiny Student Agency v letošním prvním pololetí prudce zvýšila zisk. Ten před zdaněním činí 102 milionů

Železniční společnost RegioJet ze skupiny Student Agency v letošním prvním pololetí prudce zvýšila zisk. Ten před zdaněním činí 102 milionů korun, což je zhruba stejně jako za celý loňský rok. Tržby za pololetí dosáhly 905 milionů korun.

Jde o výsledky českého RegioJetu, které zahrnují jen komerční vlaky na trasách Praha – Ostravsko – Košice, Praha – Opava a Praha – Brno – Vídeň / Bratislava. „Za růstem počtu cestujících a rekordním ziskem je zejména úspěch vlaků RegioJet na mezinárodních trasách z České republiky do Rakouska a na Slovensko,“ uvedla firma v tiskové zprávě. Za celý letošní rok hodlá firma meziročně navýšit zisk na dvojnásobek.

RegioJet za první pololetí přepravil svými dálkovými vlaky 3,1 milionu cestujících, což je o 12 procent více než za stejné období loňského roku. Dnes zveřejnil i statistiky za tři čtvrtletí: 4,6 milionu, meziročně o 10,3 procenta více. S velkou pravděpodobností jde i o vliv 75procentních státních slev pro mládež a seniory, které byly zavedeny loni v září.

RegioJet v poslední době výrazně rozšiřuje vozový park, když nakupuje lokomotivy Traxx MS3 od Bombardieru a vagony Astra. Rozšiřování vozového parku navazuje na emisi dluhopisů z června letošního roku, kterých se na trhu podařilo umístit téměř za miliardu korun. RegioJet chce příští rok rozšířit provoz vlaků do Maďarska a na Ukrajinu.

Podle předběžných výsledků vykázaly hrubý zisk v řádech desítek milionů také žluté autobusy jezdící pod značkou RegioJet. Přesnější čísla Student Agency s poukazem na tvrdý konkurenční boj s FlixBusem nezveřejnila. „V následujících týdnech rozhodne společnost o pořízení desítek nových dálkových autobusů z důvodů průběžné modernizace autobusové flotily,“ doplnil dopravce v tiskové zprávě.

Tagy pololetí RegioJet Top výsledky
144 komentářů