Ve vlacích RegioJetu přibyli cestující, z vídeňského nádraží udělá firma přestupní uzel

Vlak RegioJetu. Autor: RegioJetVlak RegioJetu. Autor: RegioJet

Společnosti RegioJet se zatím daří nedávno zahájená expanze na železnici. Dálkové vlaky firmy přepravily za první pololetí rekordních 2,76 milionu

Společnosti RegioJet se zatím daří nedávno zahájená expanze na železnici. Dálkové vlaky firmy přepravily za první pololetí rekordních 2,76 milionu cestujících, což je meziročně o 26 procent více.

Za nárůstem je především zavedení nových spojů Praha – Brno – Břeclav – Vídeň/Bratislava loni v prosinci. Vlaků Praha – Vídeň a zpět využilo za první pololetí přibližně 480 tisíc cestujících.

Firma přitom hodlá od září byznys v Bratislavě a Vídni ještě posílit. Počínaje nedělí 2. září zvýší frekvenci mezi Prahou a Bratislavou o jeden pár vlaků na čtyři spoje v jednom směru. Z Prahy bude nový spoj vyjíždět v 17:21 (příjezd do Bratislavy 21:12) a zpět ze slovenské metropole se vydá v 8:47 (v Praze 12:42). Tím se zahustí denní frekvence mezi Prahou a Brnem na deset párů. Firma současně nasadí další dvě nové lokomotivy Traxx od Bomardieru, když první dvě už jezdí od května.

Počínaje zářím RegioJet rovněž posílí postavení Vídně ve své síti vlakových a autobusových linek. Firma všechny své autobusové linky přes Vídeň přesune z terminálu Stadion na Südtiroler Platz před hlavní nádraží v centru města. To se tak má stát přestupním uzlem mezi žlutými autobusy a vlaky.

Vedle nedotovaných dálkových vlaků společnost provozuje i spoje v závazku veřejné služby na trati Bratislava – Komárno. Tam její vlaky přepravily za pololetí dalších přibližně 1,67 milionu cestujících. Číslo představuje meziroční nárůst o 18 procent.

RegioJet pro celý letošní rok očekává, že překoná hranici 16 milionů cestujících (autobusy plus vlaky).


                                            
Tagy pololetí RegioJet statistiky
53 komentářů