Průtah Havířovem bude od soboty znovu průjezdný, silničáři jej otevírají s měsíčním zpožděním

Oprava silnice I/11 v Havířově. Foto: ŘSDOprava silnice I/11 v Havířově. Foto: ŘSD

Zpoždění podle silničářů způsobily problémy s podložím.

V Havířově zítra skončí přes tři měsíce trvající oprava silnice I/11. Kvůli komplikacím při stavbě byla ukončena rekonstrukce nakonec s měsíčním zpožděním. Silničáři konec oprav oznámili na sociálních sítích.

Od deváté hodiny ranní v sobotu má být zprůjezdněna Hlavní třída. „Po vyzrání povrchu bude doplněno dopravní značení (cca během 14 dní),“ oznámilo ŘSD na svém twitterovém profilu.

Opravy ale měly skončit podle původních plánů už v první polovině září. Problémy s podložím však nakonec celou rekonstrukci klíčového havířovského tahu protáhly téměř o měsíc. Stavbaři problémy odhalili až po odkrytí konstrukčních vrstev vozovky. Zakázku za 47 milionů korun provedla Eurovia CS.

Při akci, která trvala od července, prošel opravami úsek o délce 2,6 kilometru. Silnici podle posledních dostupných dat využívá denně téměř 18 tisíc motoristů.

Řidiči využívající frekventovanou tepnu I/11, která protíná ostravskou aglomeraci, se museli v posledních měsících obrnit trpělivostí při řadě velkých uzavírek. ŘSD například opravovalo mimoúrovňovou křižovatku ulic Rudná a Šenovská na východním okraji Ostravy. Úpravou prošla i nebezpečná křižovatka na Šumbarku mezi Ostravou a Havířovem.

Na listopad je navíc v plánu oprava mostů ve Vítkovicích. „Očekávaná oprava vítkovických mostů zatím vypadá na listopad, o zahájení budeme informovat,“ uvedl ŘSD Moravskoslezského kraje na svém twitterovém účtu.

Tagy Eurovia CS Havířov I/11 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
1 komentář