Další komplikace na silnici I/11, silničáři opraví křižovatku na východě Ostravy

Křižovatka na silnici I/11 u Havířova. Foto: ŘSDKřižovatka na silnici I/11 u Havířova. Foto: ŘSD

ŘSD začne v pondělí i s úpravou nebezpečné křižovatky na silnici I/11 mezi Ostravou a Havířovem

Řidiči využívající frekventovanou tepnu I/11 v ostravské aglomeraci se budou muset příští týden vyrovnat s dalším omezením. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se v úterý pustí do opravy mimoúrovňové křižovatky ulic Rudná a Šenovská na východním okraji Ostravy.

Silničáři budou měnit asfaltové vrstvy. „Nerovnosti budou odstraněny na severní rampě silnice I/11 čili na nájezdu a sjezdu využívaném motoristy jedoucí směrem do Ostravy,“ uvedl mluvčí ŘSD Miroslav Mazal. Rekonstrukci označuje za bleskovou, neboť má skončit už ve čtvrtek. To se nicméně neobejde bez úplné uzavírky právě severního nájezdu a sjezdu.

Značená objízdná trasa směrem od Havířova povede dále po ulici Rudná až na další mimoúrovňovou křižovatku (ul. Frýdecká), kde se auta pod mostem otočí. Objížďka bude vyznačena i pro řidiče, kteří najíždějí ze silnice III. třídy.

ŘSD začne v pondělí i s úpravou nebezpečné křižovatky na silnici I/11 mezi Ostravou a Havířovem. Důvodem je vysoký počet dopravních nehod. Přibudou nová značení, svodidla a bezpečnostní prvky, nově nebude také možné odbočení z vedlejší ulice doleva.

Jde o křižovatku v katastrálním území havířovské městské části Šumbark. Nově nebude po úpravě možné odbočit ve směru od Šumbarku na silnici I/11 směr Havířov-centrum, zatímco levé odbočení z komunikace I/11 směr Šumbark zůstane plně zachováno. Silnice je zde ještě čtyřproudá.

Práce potrvají do Vánoc.

Tagy I/11 ostrava ŘSD Rudná
19 komentářů