Motoristy v Havířově bude trápit oprava hlavního tahu do poloviny září

I/11, oprava průtahu Havířovem. Pramen: ŘSDI/11, oprava průtahu Havířovem. Pramen: ŘSD

Oprava Hlavní třídy a Dlouhé třídy vyjde zhruba na 47 milionů korun, krátce bude nutná i úplná uzavírka.

Silnice I/11 na průtahu Havířovem podstupuje kompletní opravu povrchu a podložních vrstev asfaltu. Rekonstrukce zhruba tří kilometrů potrvá přes dva měsíce, během kterých se musejí motoristé smířit s řadou omezení. Ta by měla zmizet do poloviny září, oznámilo dnes Ředitelství silni a dálnic (ŘSD).

„Oprava Hlavní třídy a Dlouhé třídy za zhruba 47 milionů korun znamená výměnu asfaltového souvrství v tloušťce 11 centimetrů, úsek čeká celoplošná sanace podloží vozovky do hloubky zhruba jednoho metru,“ uvedl mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Z důvodu velkého počtu napojení místních komunikací je stavba rozdělena na několik etap, přičemž silnice I/11 by měla zůstat vždy průjezdná oběma směry minimálně v režimu 1+1. „Jediný případ nutných objížděk přilehlými ulicemi je krátké období provádění sanací podloží,“ doplnil Mazal. Objízdné trasy budou podle něj stanoveny „v co nejkratším možném termínu, aby většina dopravy zůstala na opravovaném průtahu“.

Řidiči využívající frekventovanou tepnu I/11 v ostravské aglomeraci se museli v posledních měsících smířit hned s několika omezeními. ŘSD například opravovalo mimoúrovňovou křižovatku ulic Rudná a Šenovská na východním okraji Ostravy. Úpravou prošla i nebezpečná křižovatka v katastru havířovské městské části Šumbark mezi Ostravou a Havířovem.

Tagy Havířov I/11 ŘSD
3 komentáře