ŘSD dokončilo na okraji Havířova úpravy nebezpečné křižovatky

Dokončené úpravy křižovatky u Havířova. Foto: ŘSDDokončené úpravy křižovatky u Havířova. Foto: ŘSD

Křižovatka byla pravidelně vyhodnocována jako jedna z nejrizikovějších v Moravskoslezském kraji.

Nebezpečná křižovatka na silnici I/11 mezi Ostravou a Havířovem prošla úpravou, která má přinést snížení nehodovosti. K dokončení prací došlo tento týden.

Kolizní místo bylo u křížení silnice I/11 a výjezdu z místní části Šumbark. Křižovatka byla pravidelně vyhodnocována jako jedna z nejrizikovějších v Moravskoslezském kraji.

K hlavní změně došlo v oblasti středového dělícího pásu, kde jsou nová betonová svodidla a další bezpečnostní prvky, například reflexní balisety. Nově není možné odbočit na silnici I/11 při jízdě ze Šumbarku do centra Havířova. „Levé odbočení z hlavní komunikace I/11 směr Šumbark zůstane zachováno beze změny,“ dodal mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miroslav Mazal. Nové je také vodorovné značení.

Práce začaly v půlce listopadu. Na silnici I/11 mezi Havířovem a Ostravou byl kvůli opravě uzavřen vždy levý pruh a doprava vedla po nedotčených částech komunikace obousměrným režimem 1+1. Přestavba vyšla na 1,8 milionu Kč bez DPH. Zhotovitelem byla firma Opravy a údržba komunikací Ostrava.

Dokončené úpravy křižovatky u Havířova. Foto: ŘSDDokončené úpravy křižovatky u Havířova. Foto: ŘSDDokončené úpravy křižovatky u Havířova. Foto: ŘSD
Tagy Havířov I/11 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
10 komentářů