Průjezd jen s bydlištěm v Trutnově, jinak objížďka 12 km. ŘSD omezí provoz na silnici I/16 kvůli výměně mostu

Most v Trutnově - Volanově na silnici I/16, který čeká demolice. Foto: Město TrutnovMost v Trutnově - Volanově na silnici I/16, který čeká demolice. Foto: Město Trutnov

Uzavírka potrvá do konce října.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne ve čtvrtek 27. července s výměnou mostu přes potok v Jičínské ulici v Trutnově – Volanově na silnici I/16. Řidiče tu čeká nezvyklé dopravní opatření: objízdné trasy jsou stanoveny podle toho, kdo má a nemá trvalé bydliště v Trutnově.

Informovala o tom trutnovská radnice na svých stránkách, kde je i mapa objízdných tras. Omezení v úseku, kudy denně projede přes pět tisíc aut, potrvá do konce října.

Výměna čeká most přes potok u křižovatky s ulicemi Letní a U Sokolovny. Důvodem je špatný technický stav, ŘSD zde postaví zcela nový most. Zakázku za 7,6 milionu korun získala společnost M-Stav. Práce budou probíhat v poměrně úzkém prostoru, který neumožňuje výstavbu provizorního přemostění, a tak půjde o kompletní uzavírku.

Objízdné trasy budou tři. Jedna přes Hostinné a Mladé Buky, která bude měřit 26 km namísto 14 km po silnici I/16. Pro obyvatele města pak bude k dispozici trasa přes ulici U Sokolovny. Třetí trasa bude pro obyvatele okolních obcí.

Provoz bude kyvadlový, řízený semafory. Budou tudy moci projíždět pouze občané Trutnova. Doporučujeme proto všem, aby u sebe měli občanský průkaz, kde mají uvedené trvalé bydliště, kvůli ověření při případné kontrole ze strany Policie ČR,“ upozorňuje David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov. Město vysvětluje propustnost pouze pro obyvatele kapacitou ulice U Sokolovny. Obyvatelé Vlčic, Pilníkova, Starých Buků a Chotěvic budou moci jezdit přes obec Vlčice a po Vlčické ulici. Stejnou trasou bude projíždět také veřejná meziměstská autobusová doprava. Ostatní vozidla budou vedena přes Hostinné.

Uzavření ulice Rekreační

Po dobu opravy mostu v Jičínské ulici bude MHD Trutnov zachována, ovšem v lehce pozměněném režimu. Cestující jedoucí linkou č. 2 si na zastávce Trutnov, průmyslová zóna (u Vitesco Technologies) přesednou do menšího autobusu, který projede přes semafory ulicí U Sokolovny. V opačném směru si cestující přesednou na této zastávce z menšího do klasického autobusu.

Od čtvrtka 27. července bude také kompletně uzavřena ul. Rekreační v úseku od křižovatky na Dolníky po tábor M.A.S.H., a to pevnou zábranou. Komunikace bude přístupná pouze pěším a cyklistům. „Tuto cestu využívají cyklisté a chodci, často maminky s kočárky nebo s dětmi, směřující do kempu. S ohledem na jejich bezpečnost, aby nedošlo ke střetům, jsme se rozhodli tuto komunikaci uzavřít pro případ, že by si z ní někdo chtěl udělat alternativní objízdnou trasu. Tato komunikace takovému provozu zkrátka nevyhovuje,“ dodal Jelínek.

Tagy I/16 M-Stav Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Trutnov
20 komentářů