„Kruhák“ na zkoušku. Trutnov otestuje úpravu křižovatky kvůli kolonám

Křižovatka ulic Polská, Náchodská a U Stadionu v Trutnově. Foto: Trutnov.czKřižovatka ulic Polská, Náchodská a U Stadionu v Trutnově. Foto: Trutnov.cz

Město se na provizorním řešení dohodlo s ŘSD.

Trutnov se rozhodl nezvyklým způsobem rozhodovat o tom, zda jednu z vytížených křižovatek přestaví na okružní. Na křižovatku ulic Náchodské, Polské a U Stadionu v květnu vybuduje dočasný kruhový objezd. Zda taková úprava bude trvalá, rozhodnou zkušenosti z provozu.

O vybudování informovalo město v tiskové zprávě. V Trutnově půjde o dvanáctou okružní křižovatku. „Kruhový objezd by měl zlepšit situaci celé křižovatky a usnadnit výjezd od hotelu Patria a ze sídliště U Stadionu, kde v tuto chvíli řidiči dlouze čekají, než mohou vyjet. Nejhorší situace bývá ve všední dny ráno a v pátek odpoledne, kdy se na Polské ulici tvoří kolony,“ vysvětlil Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Na provizorní úpravě se město dohodlo s Ředitelstvím silnic a dálnic. „Průběžně budeme vyhodnocovat zatížení křižovatky i jednotlivých ulic. Pokud se nové dopravní řešení osvědčí, dojde zde k vybudování trvalé okružní křižovatky. Taková úprava by už byla v režii Ředitelství silnic a dálnic,“ dodal Hendrych.

Zakázku za 850 tisíc korun na provizorní řešení získala společnost Dopravní značení K.H. Přípravné práce začnou už v dubnu, kdy budou vybetonovány základy pro velkoplošné dopravní značky a patky pro svislé dopravní značení. V první polovině května dojde k instalaci nového dopravního značení. Následně bude původní značení demontováno, nové odkryto a dočasný kruhový objezd zprovozněn.

Tagy I/14 I/16 okružní křižovatka Trutnov
4 komentáře