Provizorní semafory zmizí ze silnice I/20 v Nepomuku do konce příštího týdne

Oprava silnice I/20 v Nepomuku. Pramen: ŘSDOprava silnice I/20 v Nepomuku. Pramen: ŘSD

K úplnému dokončení stavby dojde na jaře následujícího roku.

Práce na opravě přes 600 metrů dlouhého úseku silnice I/20 na průtahu města Nepomuk se pro letošní rok chýlí ke konci. Nejpozději na konci příštího týdne by měly být z místa odstraněny provizorní semafory, oznámilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Převážná část opravy silnice I/20 už je v současné době dokončena (úsek od Špitálského rybníku po křižovatku u Normy). Nyní práce probíhají hlavně v úseku od Normy ke stavebninám u okružní křižovatky.

„Na této části komunikace byla v průběhu týdne položena ložná vrstva vozovky. Vzhledem k současným klimatickým podmínkám pak budou práce na komunikaci zastaveny a k pokládce obrusné vrstvy vozovky a k úplnému dokončení stavby dojde na jaře následujícího roku,“ doplnil mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Během zimy bude podle něj v místě stavby omezení provozu „pouze minimální“, doprava bude v době zimní přestávky vedena obousměrně bez potřeby kyvadlového provozu.

Silničáři v rámci opravy kompletně mění například vozovkového souvrství, které vykazovalo řadu závad včetně trhlin a vyjetých kolejí. Vzhledem k zatížení silnice bude nové souvrství vydatnější. V místech odbočovacího pruhu směrem na náměstí (u Normy) už je z větší části vybudován dělící ostrůvek.

Stavbu pro ŘSD provádí Eurovia, smluvní cena je 29 milionů korun.

Tagy I/20 Nepomuk ŘSD
3 komentáře