Problémová Oděsa. Turkish vyjely mimo dráhu, ČSA se opakovaně vrátily do Prahy

Boeing 737-800 po vyjetí z dráhy v Oděse. Foto: Twittter - JacdecBoeing 737-800 po vyjetí z dráhy v Oděse. Foto: Twittter - Jacdec

Velmi problémovým letištěm se v posledních dnech stává pro piloty ukrajinská Oděsa. Kvůli špatným povětrnostním podmínkám zde za poslední měsíc

Velmi problémovým letištěm se v posledních dnech stává pro piloty ukrajinská Oděsa. Kvůli špatným povětrnostním podmínkám zde za poslední měsíc čtyřikrát nepřistála linka Českých aerolinií. Včera v Oděse piloti Boeingu 737-800 Turkish Airlines po takzvaném go around skončili mimo dráhu. Nikdo nebyl zraněn.

Podle serveru Avherald.com došlo k vyjetí z dráhy během letu z Istanbulu s Boeingem 737-800 registrace TC-JGZ. Na palubě bylo celkem 134 cestujících. Šlo o druhý pokus o přistání, piloti před tím provedli takzvaný go around.

https://twitter.com/AnalystTK/status/1197615233050857474?s=20

Při nehodě nebyl nikdo zraněn ani usmrcen. Jen za včerejšek jde ale o druhou mimořádnou událost v Oděse, pár hodin před tím se mimo ranvej ocitl soukromý bizjet.

Do pozornosti médií se dostal v posledních týdnech i let Českých aerolinií OK922 z Prahy do Oděsy. Už počtvrté za poslední měsíc totiž letadlo přistálo jinde, než byl původní plán. Naposledy minulou neděli. Důvodem je nefunkční přístrojové navádění v Oděse do konce listopadu. Pokud je tak na letišti snížená viditelnost, letadla nemohou přistát.

Z důvodu špatného počasí nebylo možné přistát na letišti v Oděse. Plánované záložní letiště v Kyjevě nebylo možné použít ze stejného důvodu,“ řekla mluvčí Českých aerolinií Vladimíra Dufková. Letadlo se nakonec vrátilo do Prahy. Za poslední měsíc podle dat Flightradar24.com došlo k odklonění celkem čtyř letů za poslední měsíc.

Tagy České aerolinie ČSA Oděsa turkish airlines
30 komentářů