ČSA posílají letadlo na pronájem do Kanady, vypomůže na linkách Air Transat

ČSA oslavily sto let. Zdroj: Czech AirlinesČSA oslavily sto let. Zdroj: Czech Airlines

Kontrakt o pronájmu je platný do 30. dubna letošního roku. Linky do Paříže a Madridu obslouží druhý Airbus ve flotile.

České aerolinie pronajaly letoun Airbus A320 s registrací OK-IOO na tři měsíce do Kanady. Stroj bude mít základnu na letišti v Torontu, odkud obslouží vybrané trasy v síti letecké společnosti Air Transat. Na cestu s mezipřistáním na Islandu se vydal dnes ráno.

„Tento druh spolupráce na základě smlouvy o pronájmu letounů je jedním ze způsobů, jak dosáhnout vyššího a efektivnějšího využití letadel v zimním období, kdy je poptávka po cestování v Evropě obecně nižší,“ řekla deníku Zdopravy.cz mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková.

Obvyklý zimní pokles zájmu o cestování vedl podle dřívějšího vyjádření Dufkové k dočasnému přerušení jedné z pravidelných linek ČSA, konkrétně té z Prahy do Madridu. Vrátit se má 22. února. V letní sezóně má letů do Madridu naopak přibýt. ČSA plánují na trase od konce března hned čtyři lety týdně, a to vždy v pondělí, čtvrtek, pátek a neděli.

V období, kdy nebudou mít České aerolinie k dispozici letoun registrace OK-IOO, obslouží pravidelné lety do Paříže a později i ty obnovené do Madridu druhý stroj ve flotile, Airbus A320 s registrací OK-HEU.

Tagy Air Transat České aerolinie ČSA OK-IOO Smartwings Group
40 komentářů