ČSA přeruší spojení s Madridem, letů do Paříže dočasně ubude

Airbus A320 letecké společnosti ČSA v Praze. Zdroj: Czech AirlinesAirbus A320 letecké společnosti ČSA v Praze. Zdroj: Czech Airlines

V případě Madridu je důvodem pokles poptávky v období nižšího zájmu, za Paříží je zase omezení ze strany francouzských řídících.

České aerolinie přeruší jednu ze svých dvou pravidelných linek. Dočasně poslední let na trase Praha – Madrid plánují na 7. ledna. Spojení Ruzyně s hlavním městem Španělska se opět vrátí 22. února. Vyplývá to z rezervačního systému letecké společnosti.

Důvodem optimalizace letového řádu je podle mluvčí Smartwings Group Vladimíry Dufkové nižší poptávka. Pokles zájmu o cestování není v tomto období ničím neobvyklým. V letní sezóně má letů do Madridu naopak přibýt. ČSA plánují na trase od konce března hned čtyři lety týdně, a to vždy v pondělí, čtvrtek, pátek a neděli.

Přerušení linky do Madridu nebude jedinou dočasnou změnou v letovém řádu Českých aerolinií. Dopravce rovněž zredukuje počet letů do Paříže. V období od 7. ledna do 15. února vypraví každý den na rozdíl od současných dvou letů pouze jeden let.

Dufková zdůvodnila deníku Zdopravy.cz redukci vyhlášením omezení počtu pohybů kvůli implementaci nového softwaru francouzským řízením letového provozu.

„Toto omezení se dotklo všech leteckých společností. Jakmile to situace umožní, bude linka do Paříže operována 2x denně s možností dalšího navýšení, pokud to bude dávat obchodní smysl,“ dodala.

Tagy České aerolinie ČSA letiště praha linka Praha - Paříž Madrid OK Paříž Praha - Madrid prg Smartwings Group
21 komentářů