Příjezd do Českého Těšína bude omezen, Frýdecká ulice projde rekonstrukcí

Ulice Frýdecká v Českém Těšíně. Zdroj: Google Street ViewUlice Frýdecká v Českém Těšíně. Zdroj: Google Street View

Řidiči musí počítat s omezeními až do konce tohoto roku, provoz budou řídit semafory.

V pondělí 28. srpna začne rekonstrukce silnice II/648 v Českém Těšíně. Oprava pětikilometrového úseku mezi Horním Žukovem a centrem Českého Těšína na ulici Frýdecká bude stát 35,5 milionu korun. 85 % nákladů pokryje dotace z EU, zbytek zaplatí ze svého Moravskoslezský kraj.

Důvodem kompletní modernizace je špatný stavebně-technický stav komunikace. Práce se dotknou úseku mezi křižovatkou se silnicí III/4763, tedy ulicí Vělopolskou v Horním Žukově, a křižovatkou se silnicí II/468, což je Jablunkovská přímo v Českém Těšíně.

Během oprav bude zachováno směrové, výškové i šířkové uspořádání. Zesílený podklad zvýší únosnost vozovky a komunikace dostane nový asfaltový povrch. Rekonstruovat se budou i všechny autobusové zálivy, krajnice a odvodnění silnice. Nové budou přídlažby i dopravní značky.

Řidiči musejí počítat s omezeními až do konce tohoto roku. Pracovat se bude vždy na polovině vozovky, provoz budou řídit semafory. Frýdeckou v Českém Těšíně čeká úplná uzavírka pouze během pokládky asfaltových vrstev, objízdné trasy se tak využijí jen o víkendu 16. až 17. září.

Podle smlouvy by měly práce trvat maximálně 105 dnů, hotovo má být v prosinci. Zhotovitelem je společnost Strabag.

Tagy Český Těšín Frýdecká ulice II/648 Moravskoslezský kraj Strabag
Žádné komentáře