Český Těšín změní ceny jízdného v MHD, jednotlivé jízdenky zdraží o 3 koruny

Nový dopravní terminál v Českém Těšíně. Foto: Martin MlčákNový dopravní terminál v Českém Těšíně. Foto: Martin Mlčák

Občané starší 65 let budou nově přepravováni bezplatně.

Město Český Těšín zdraží ceny jednotlivého jízdného v MHD o 3 koruny. Platba v hotovosti nebo bankovní platební kartou u řidiče tak cestující nově vyjde na 15 korun. Při platbě s kartou ODISka vyjde jízda na 12 korun. Občané starší 65 let budou nově přepravováni bezplatně. Podmínkou je nahrání 365denní jízdenky s nulovou hodnotou právě na bezkontaktní čipovou kartu ODISka. O změně cen jízdného v českotěšínské MHD již informovalo město na svých internetových stránkách.

Zvýhodněné jízdné týkající se zejména dětí a mladistvých ve věku 6–15 let bude nově 7 korun při platbě v hotovosti nebo bankovní kartou a 6 korun při platbě z elektronické peněženky. Pravidelným cestujícím se podmínky nemění. Ceny dlouhodobých časových jízdenek zůstávají v tuto chvíli v Českém Těšíně beze změn. Z důvodu chybějící kompatibility na tarifní oblast REGION se zruší 180denní dlouhodobé časové jízdenky.

K úpravám dojde 11. června, tedy k datu letních celostátních změn jízdních řádů. Nové ceny jízdného už formou nařízení schválila rada města Český Těšín. Jednotlivé jízdenky stály v Českém Těšíně stejně od roku 2011. Současná ekonomická situace již podle města neumožňuje provozovat MHD za těchto podmínek při zachování stávajícího počtu spojů. Náklady na provozování městské hromadné dopravy se za poslední desetiletí téměř zdvojnásobily. Provoz MHD již město dotuje částkou přesahující 14 milionů korun ročně.

Tagy Český Těšín jízdenky jízdné MHD zdražení jízdného
3 komentáře