Regionova v Českém Těšíně najela do zarážedla, nehoda byla bez zranění

Nehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekceNehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekce

Odhadovaná škoda přesahuje milion korun.

Drážní inspekce řeší další mimořádnou událost na české železnici. Krátce před včerejší půlnocí projel osobní vlak Českých drah cestové návěstidlo zakazující jízdu, následně vjel do zarážedla a vykolejil. Části zarážedla pak byly odhozeny na technologickou budovu a druhé nástupiště. Nehoda se obešla bez zranění, škoda přesahuje milion korun.

Šlo konkrétně o vlak Os 12853 z Frýdku-Místku do Českého Těšína, k události došlo ve 23:50. Ve vlaku byl kromě zaměstnanců ČD jeden cestující, nikdo nebyl zraněn. „Zahájili jsme vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce.

Odhadovaná škoda je 1,05 milionu korun, z toho 750 tisíc korun na jednotce 814 Regionova. Zbytek připadá na poškození infrastruktury a technologické budovy.

Nehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekceNehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekceNehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekceNehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekceNehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekceNehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekceNehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekceNehoda jednotky 814 v Českém Těšíně. Foto: Drážní inspekce
Tagy 814 České dráhy Český Těšín drážní inspekce projetí návěstidla
70 komentářů