Policie po 20 hodinách obnovila provoz na D5, uzavřela ji nehoda kamionů

Požár kamionu na D5. Foto: Policie ČRPožár kamionu na D5. Foto: Policie ČR

Práce na obnově provozu komplikovaly povětrnostní podmínky.

Policie dnes v 10 hodin znovu otevřela dálnici D5 u Rozvadova ve směru do Plzně. Dálnice byla uzavřena od pondělní nehody kamionů, kdy jeden z nich začal hořet.

Otevření oznámila policie na sociální síti X. Zprovoznění dálnice zdržela překládka nákladu a odklízení následků nehody a následného požáru jednoho z kamionů. Práce komplikovaly povětrnostní podmínky, zejména silný vítr.

Kvůli uzavírce museli řidiči sjíždět z dálnice již v Německu na Waidhaus a přejíždět hranice přes starý přechod a zpět na D5 se vracely na nájezdu ve Svaté Kateřině.

Tři kamiony se srazily před 13:30 na 148. kilometru dálnice ve směru na Plzeň. Jeden kamion zcela shořel, českým hasičům při hašení pomáhaly i jednotky z německého Eslarnu. Záchranáři převezli na akutní příjem plzeňské fakultní nemocnice dvaačtyřicetiletého muže s lehčím zraněním a nadýchaného kouřových zplodin.

Ve stejném směru dálnice, jen o necelé dva kilometry dál do vnitrozemí se zhruba o hodinu dříve srazila dodávka s nákladním automobilem. Dvaadvacetiletý řidič dodávky na 147. kilometru ve směru na Plzeň narazil do kamionu jedoucího před ním. Náraz dodávku vymrštil vpravo mimo těleso dálnice. Prorazila oplocení a skončila v přilehlém lesíku. Za nehodou se tvořila kolona, v níž se později u hranic srazily tři kamiony, řekl Hodan.

s využitím ČTK

Tagy D5 požár kamionu
10 komentářů