Na D5 u Rozvadova čeká řidiče další omezení, silničáři budou opravovat směr do Německa

Dálnice D5 mezi Plzní a Rozvadovem. Pramen: StrabagDálnice D5 mezi Plzní a Rozvadovem. Pramen: Strabag

Stavba je rozdělena do tří etap, během kterých se bude omezení provozu měnit a posouvat.

Řidiče využívající příhraniční úsek dálnice D5 čeká od příštího týdne další z řady omezení. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v úterý spustí opravu povrchu v pravém jízdním pásu. Práce, které dle původního plánu měly proběhnout už loni, si vyžádají téměř 340 milionů korun.

„Vzhledem ke komplikacím při výběru zhotovitele této stavby bylo rozhodnuto o její realizaci až v rámci roku 2024,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Práce provedou firmy Eurovia, Strabag a Rekma.

Povrch dálnice je podle ŘSD na konci své životnosti a na některých místech se jeho stav dá považovat za havarijní. „I po provedených lokálních opravách pak vozovka vykazuje řadu závad. Hlavním cílem opravy tak bude výměna stávajícího cementobetonového krytu vozovky. Součástí prací je také například výměna odvodňovacích žlabů, výměna a doplnění svodidel na krajnici a na přejezdech ve středovém dělícím pásu, obnova oplocení nebo oprava propustků a mostů,“ doplnil Koloušek.

Stavba je rozdělena do tří etap, během kterých se bude omezení provozu měnit a posouvat. Vždy by měl být ale zachován obousměrný provoz minimálně v režimu 1+1. Hotovo by mělo být v polovině června. V opačném pásu se povrch opravoval loni, šlo ale o menší zásah s výměnou degradovaných cementobetonových desek.

Tagy D5 Rozvadov ŘSD
4 komentáře