Policie hledá svědky tragické nehody na D2, při které zahynuli dva silničáři

Nehoda na D2, při které zahynuli dva silničáři. Foto: Policie ČRNehoda na D2, při které zahynuli dva silničáři. Foto: Policie ČR

Policie zveřejnila snímky z nehody, svědci mají pomoci s vyšetřením tragédie.

Na počátku tragické nehody na dálnici D2, při které minulý týden zahynuli dva silničáři čistící kanály a chystající se k odjezdu domů, byl řidič osobního automobilu Lexus, který se dostal do dělicího pásu. Policie po výslechu tří řidičů a členů posádek požádala svědky nehody o spolupráci.

Policisté zjistili, že řidič osobního automobilu Lexus se ze zatím nezjištěných příčin nejdříve dostal mimo vozovku vlevo do dělicího pásu, dostal smyk a narazil do vedle projíždějícího osobního automobilu Mercedes. Následovala srážka s dělníky a dodávkou Mercedes,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Nehoda na D2, při které zahynuli dva silničáři. Foto: Policie ČRNehoda na D2, při které zahynuli dva silničáři. Foto: Policie ČRNehoda na D2, při které zahynuli dva silničáři. Foto: Policie ČR

Proto policie hledá svědky, kteří by mohli poskytnout další informace o nehodě a o tom, co jí předcházelo.

K nehodě došlo v době, kdy silničáři už s prací končili a chystali se nastoupit do dodávky, která je měla odvézt z místa. Dva z nich byli vozidly sraženi a na místě i přes snahu záchranářů zemřeli. Dalších osm lidí bylo při nehodě zraněno. Řidiči všech tří vozidel měli negativní test na alkohol.

Dva mrtví a tři zranění silničáři, kteří se už chystali domů. Údržbu D2 jsme označili podle přísných norem, tvrdí ŘSD

Tagy D2 Policie ČR Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
27 komentářů