Plzeňská Škoda zcela ovládla finský Transtech, vykoupila poslední čtvrtinu

ForCity Smart Artic Helsinki. Autor: Škoda TransportationForCity Smart Artic Helsinki. Autor: Škoda Transportation

Skupina Škoda Transportation se stala stoprocentním vlastníkem finského výrobce kolejových vozidel Transtech. Vedení české firmy dnes podepsalo slmouvu o koupi

Skupina Škoda Transportation se stala stoprocentním vlastníkem finského výrobce kolejových vozidel Transtech. Vedení české firmy dnes podepsalo slmouvu o koupi 25 procent akcií, které dosud držel původní vlastník, společnost Sinituote Oy. Většinový podíl v Transtechu koupila Škoda už v létě 2015.

„Dlouhodobým záměrem skupiny Škoda Transportation je upevnit své postavení na trzích západní Evropy. To je také záměrem nového vlastníka, mezinárodní investiční skupiny PPF, pod jejímž vedením se nám podařilo dokončit i akvizici finské společnosti Transtech,“ uvedl nedávno dosazený předseda představenstva a generální ředitel skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina.

Firma Transtech byla založena roku 1985. Dnes má ve svém portfoliu nízkopodlažní tramvaje, elektrické jednotky i vagony. V současnosti dodává své tramvaje do finské metropole Helsinky, města Tampere, nebo železniční vozy pro finské dráhy.

Škoda se přitom chlubí tím, že finskou společnost za tři roky provedla restrukturalizací a pomohla získat nové zakázky. Počet zaměstnanců Transtechu se zvýšil z 500 na 750, roční tržby dosahují v přepočtu tří miliard korun.

Tagy Finsko ppf Škoda Transportation Transtech
Žádné komentáře