FlixBus začal nabízet spojení do Finska, součástí je i jízda trajektem. Cesta z Varšavy trvá 27 hodin

Autobus FlixBusu ve Finsku. Foto: FlixBusAutobus FlixBusu ve Finsku. Foto: FlixBus

Na lince jezdí autobus litevského dopravce.

Společnost FlixBus od minulého týdne rozšířila seznam zemí, kam jezdí, o další. Nově nabízí spojení z Varšavy do finského města Vaasa. Součástí je i plavba trajektem z Tallinu do Helsinek.

Vstupem společnosti Flix na finský trh jsme dosáhli zásadního milníku v propojení všech kontinentálních zemí EU. Plníme naše poslání nabízet cenově dostupné a udržitelné možnosti cestování pro každého. Věříme, že poskytováním pohodlné dopravy v globálním měřítku způsobíme revoluci na trhu,“ řekl André Schwämmlein, generální ředitel společnosti Flix.

Ve Finsku zastavují autobusy na cestě ve městech Vaasa, Närpes, Rauma, Latila, Raisio, Kupittaa, Salo, Lohja a Helsinky. Trasa pokračuje přes Estonsko, Lotyšsko a Litvu, než se dostane na konečnou zastávku v polské Varšavě. Doba jízdy je přes 27 hodin.

První linku do Finska bude provozovat litevská dopravní společnost Ollex a provozovatel trajektů Tallink. Spoluprací společností Tallink a FlixBus mohou cestující spojit autobus s cestou trajektem na jednu jízdenku a dorazit do Finska s jedinou rezervací.

Letos v létě FlixBus slaví třetí výročí provozu v pobaltských státech. První linky v Estonsku, Lotyšsku a Litvě byly spuštěny v červenci 2020. FlixBus v současnosti obsluhuje 268 měst v Pobaltí a spojuje je s 292 evropskými destinacemi.

Tagy Finsko FlixBus
33 komentářů