PKP Cargo začne na Dragon 2 nasazovat i české strojvedoucí

Nová lokomotiva Newag Dragon 2. Foto: NewagNová lokomotiva Newag Dragon 2. Foto: Newag

Dopravce plánuje nasazení zejména na koridor východ - západ.

Společnost PKP Cargo International zařadí od ledna do provozu nové lokomotivy Dragon 2 (ET4 3) od výrobce Newag. I kvůli tomu začal u české dcery polského dopravce PKP Cargo v srpnu výcvik strojvedoucích a jízdní zkoušky s novou lokomotivou.

O testech informovalo PKP Cargo International na svém facebookovém profilu. Zkušební jízdy probíhaly na koridoru Bohumín – Břeclav.

Lokomotiva již v Česku jezdí, ale zatím jen v rámci výkonů PKP Cargo. „Lokomotiva v současné době je již plně nasazována při potřebách naší polské mateřské společnosti PKP CARGO na území ČR. V PKP Cargo International očekáváme, že tuto lokomotivu přivítáme do svého fleetu od 1. 1. 2024,“ uvedl mluvčí PKP Cargo Lukáš Kresač.

Lokomotivu plánuje nasadit na celé síti v Česku, na Slovensku a v Polsku, zejména pro přepravy na koridoru východ – západ. Lokomotivy pro českou pobočku budou registrovány v Polsku.

ET43 Dragon2 je elektrická šestinápravová vícesystémová lokomotiva pro napájení jak stejnosměrným napětím 3kV, tak střídavým 25kV polského výrobce Newag o celkovém výkonu 5 MW. S maximální rychlostí 120 km/h je určena především pro vozbu rychlých nákladních vlaků v mezinárodním provozu v teritoriu střední Evropy.

Tagy Newag Dragon 2 PKP Cargo International
34 komentářů