Orlen Unipetrol Doprava rozšíří flotilu o další čtyři lokomotivy Vectron

Siemens Vectron dopravce ORLEN Unipetrol Doprava. Foto: ORLEN Unipetrol DopravaSiemens Vectron dopravce ORLEN Unipetrol Doprava. Foto: ORLEN Unipetrol Doprava

Firma začala s modernizací flotily v roce 2017, koncem příštího roku bude mít celkem 11 Vectronů.

Nákladní železniční dopravce Orlen Unipetrol Doprava, který patří do petrochemické skupiny Orlen Unipetrol, plánuje do konce roku 2025 převzít do své flotily další čtyři lokomotivy Siemens Vectron MS. Celkem tak bude mít 11 těchto strojů.

„Tato investice nám umožní posílit naši pozici v oblasti nákladní dopravy a zajistit efektivní spojení s klíčovými terminály zejména v Polsku a Německu,“ uvedl jednatel Orlen Unipetrol Doprava Jaroslav Dvořák. Firma začala s modernizací flotily za stovky milionů korun v roce 2017.

Vectrony v barvách Orlen Unipetrol mají výkon 6400 kW a běžnou provozní rychlost 100 km/h; přepravují většinou vlaky s chemickými produkty. Lokomotivy smějí jezdit v České republice, v Polsku, na Slovensku, v Německu, Rakousku a Maďarsku. Jsou vybaveny zabezpečovačem ETCS.

„Ze statistiky provozních dat je zřejmé, že při vozbě nákladních vlaků šetří lokomotivy Vectron zhruba 10 % elektrické energie rekuperačním brzděním a tím zvyšují hospodárnost dopravy,“ doplnil generální ředitel Siemens Mobility Česká republika Roman Kokšal.

Orlen Unipetrol Doprava kromě dopravy chemických produktů po Česku zajišťuje se smluvními partnery přepravu také do sousedních zemí, Beneluxu či na Balkán. Zaměřuje se také na spedici, pronájem železničních vozů nebo opravárenské a čisticí služby. Zákazníky má i mimo mateřský holding.

Tagy Orlen Unipetrol Doprava Siemens Vectron
1 komentář