Další smrtelná nehoda Orlen Unipetrol Doprava. V Obrnicích zahynul posunovač

Nová lokomotiva Siemens Vectron MS společnosti Unipetrol Doprava. Pramen: UnipetrolNová lokomotiva Siemens Vectron MS společnosti Unipetrol Doprava. Pramen: Unipetrol

Usmrcení předcházelo vykolejení a proražení zarážedla.

Posunovač společnosti Orlen Unipetrol Doprava včera zahynul při nehodě nákladního vlaku v Obrnicích. Pro dopravce jde o druhou smrtelnou nehodu za posledních 12 měsíců.

Na nehodu upozornil jako první reportér České televize Jan Beránek na Twitteru. Potvrdil ji generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

K nehodě došlo včera v 16:15 při posunu v Obrnicích, zahynul vedoucí posunu. Před jeho usmrcením došlo k vykolejení vozu a srážce vagónu se zarážedlem. Odhadovaná škoda je 800 tisíc korun. Drážní inspekce zahájila vyšetřování události.

Včera v odpoledních hodinách bohužel došlo k tragické nehodě při posunování vlakové soupravy v soukromém areálu, který slouží k překládce a transportu petrochemických produktů. Areál nepatří společnosti Orlen Unipetrol. Na vyšetřování plně spolupracujeme s Drážní inspekcí i Policií České republiky,“ uvedl mluvčí Orlen Unipetrol Pavel Kaidl.

K poslední smrtelné nehodě společnosti Orlen Unipetrol Doprava došlo loni v dubnu ve stanici Světec, kdy se srazily dva nákladní vlaky a zahynul strojvedoucí. Dopravce za loňský rok oznámil rekordní objem přepravy.

Tagy drážní inspekce Orlen Unipetrol Doprava
13 komentářů