ORLEN Unipetrol Doprava navýšil loni objem přeprav o pětinu

Lokomotiva Siemens Vectron MS společnosti Unipetrol Doprava (leden 2021). Pramen: UnipetrolLokomotiva Siemens Vectron MS společnosti Unipetrol Doprava (leden 2021). Pramen: Unipetrol

Dopravce letos převezme již šestou lokomotivu Siemens Vectron.

Železniční dopravce ORLEN Unipetrol Doprava zaznamenal loni pětinový nárůst v objemu přepravených produktů. Za celý rok jeho vlaky přepravily 3,166 milionu tun nákladu. Výkonu v hrubotunokilometrech stoupol o 15 % na 1,6 miliardy hrubotunokilometrů.

Vyplývá to z dat, které dopravce zveřejnil za loňský rok. Firma současně uvedla, že zaznamenala zvyšování podílu v elektrické trakci, celkem na 59 %.

„Těší mě, že se nám podařilo vyrovnat s řadou nepříznivých situací vyvolaných pandemií, jakými byla třeba omezená propustnost hranic nebo nedostatek kvalifikovaného personálu. V průběhu loňského roku však docházelo k postupnému navyšování přepravy. Jsem optimista a očekávám, že zlepšování bude pokračovat také v letošním roce,“ uvedl Ryszard Pilch, místopředseda skupiny ORLEN Unipetrol, do které patří i společnost ORLEN Unipetrol Doprava.

Dopravce loni převzal již pátou lokomotivu Siemens Vectron, letos do flotily zařadí šestou. ORLEN Unipetrol Doprava disponuje 29 lokomotivami zajišťujícími tuzemskou i mezinárodní přepravu. Dieselové lokomotivy postupně vybavuje zabezpečovačem ETCS.

Tagy Orlen Unipetrol Doprava
8 komentářů