ETCS do Bizonů, Brejlovců i Vectronů. ORLEN Unipetrol Doprava instaluje zabezpečovač do 19 lokomotiv

Siemens Vectron dopravce ORLEN Unipetrol Doprava. Foto: ORLEN Unipetrol DopravaSiemens Vectron dopravce ORLEN Unipetrol Doprava. Foto: ORLEN Unipetrol Doprava

Polovinu nákladů zaplatí dotace.

Aktuálně čtvrtý největší nákladní železniční dopravce na českých kolejích investuje necelých 200 milionů korun do instalací evropského zabezpečovače ETCS do svých lokomotiv. Zhruba polovinu zaplatí dopravci ORLEN Unipetrol Doprava dotace. Společnost patřící do rafinérské a petrochemické skupiny ORLEN Unipetrol takto vybaví či již vybavila celkem 19 lokomotiv.

Jde o čtyři lokomotivy řady 753.6 (Bizon), osm lokomotiv řady 753.7 (Brejlovec) a sedm lokomotiv řady 383 (Vectron),“ upřesnil Jaroslav Dvořák, jednatel společnosti ORLEN Unipetrol Doprava. Firma uvedla, že kromě splnění požadavků na provoz tím plní i svoji vlastní bezpečnostní strategii. „ETCS zvyšuje bezpečnost železniční dopravy a současně nahrazuje množství různých, nespolupracujících a často zastaralých národních vlakových zabezpečovacích systémů v jednotlivých zemích,“ uvedl dopravce v tiskové zprávě.

ORLEN Unipetrol Doprava kromě dopravy po Česku se smluvními partnery zajišťuje přepravu nejen do sousedních zemí, ale i do Holandska či na Balkán.

Kromě přepravy chemických produktů se zaměřuje také na spedici, pronájem železničních vozů, na opravárenské a čisticí služby a na konzultační činnost. Jejími zákazníky jsou nejen členové mezinárodní skupiny ORLEN, ale i nezávislé společnosti včetně významných železničních zasilatelů, zahraničních dopravců a chemických závodů bez vazby na holding.

Siemens Vectron dopravce ORLEN Unipetrol Doprava. Foto: ORLEN Unipetrol DopravaSiemens Vectron dopravce ORLEN Unipetrol Doprava. Foto: ORLEN Unipetrol DopravaSiemens Vectron dopravce ORLEN Unipetrol Doprava. Foto: ORLEN Unipetrol DopravaSedmá lokomotiva Siemens Vectron společnosti Orlen Unipetrol Doprava (březen 2023). Pramen: Orlen UnipetrolSedmá lokomotiva Siemens Vectron společnosti Orlen Unipetrol Doprava (březen 2023). Pramen: Orlen UnipetrolNová lokomotiva Siemens Vectron MS společnosti Unipetrol Doprava. Pramen: UnipetrolNová lokomotiva Siemens Vectron MS společnosti Unipetrol Doprava. Pramen: UnipetrolLokomotiva Siemens Vectron MS společnosti Unipetrol Doprava (leden 2021). Pramen: Unipetrol
Tagy ETCS Orlen Unipetrol Doprava
11 komentářů