Od fotbalu k autobusům. Hostem podcastu bude majitel Umbrella Mobility Pavel Steiner

Autobus Setra společnosti Umbrella Holiday. Foto: UmbrellaAutobus Setra společnosti Umbrella Holiday. Foto: Umbrella

Pavel Steiner je původním povoláním strojvedoucí, brzy dal ale přednost fotbalu. Odchytal 204 ligových zápasů.

Hostem nového dílu podcastu Cesty Zdopravy.cz bude tento týden majitel autobusové skupiny Umbrella Mobility Pavel Steiner.

Pavel Steiner, majitel a šéf Umbrella Mobility

Pavel Steiner, majitel a šéf Umbrella Mobility

Jeho autobusy znají už nějaký čas cestující FlixBusu a také ti, kteří využívají MHD v Jablonci nad Nisou. Letos 12. června vstoupila autobusová společnost Umbrella Coach & Buses do závazkové dopravy na Přeloučsku, kde vyjela s novými Setrami. Oblast převzala po Arrivě. Získala rovněž tři významné kontrakty na severu Čech v rámci Dopravy Ústeckého kraje.

Pavel Steiner je původním povoláním strojvedoucí. S vlaky jezdil v Chebu a ve Zdicích, ale v roce 1990 se začal věnovat profesionálně fotbalu jako brankář. První angažmá měl v Dukle Praha, odkud přestoupil do Německa. Přes Slovensko, Řecko, Čínu, Izrael a Ukrajinu se v roce 2003 vrátil do Česka do Bohemians Praha, kde kariéru profesionálního fotbalisty ukončil.

Odchytal 204 ligových zápasů a po konci sportovní kariéry nastoupil do Bohemia Air jako ředitel handlingu, následně založil Limousine Car Services. V roce 2013 začal spolupracovat s FlixBusem. V ten okamžik se začala psát jeho nová profesní kariéra v autobusové dopravě.

Proč se rozhodl právě pro autobusové podnikání? Je zajímavější dálková doprava napříč Evropou, nebo služba pro kraje v Česku? Jak vnímá komfort pro cestující a pro řidiče v závazkové dopravě? Dá se v českých autobusových soutěžích, které zpravidla hledají nejlevnějšího dodavatele, vyhrát s kvalitním a dobře vybaveným autobusem? Jaký je rozdíl mezi provozem závazkových linek v Česku a v Německu? A jak se dívá na budoucnost autobusové dopravy v Evropě z pohledu nových technologií?

Ptát se Pavla Steinera můžete i vy. Své otázky pište do diskuse pod tímto článkem do úterního večera.

Tagy pavel steiner podcast Cesty Zdopravy.cz Umbrella
17 komentářů