Tři týdny do startu. Umbrella má pro Přeloučsko už všechny řidiče i autobusy

Nový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & BusesNový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & Buses

Dopravce bude jezdit s novými autobusy Setra v nejvyšší výbavě.

Společnost Umbrella Coach & Buses je připravena na start své první zakázky v české regionální autobusové dopravě. Od 12. června začne jezdit s celkem 32 autobusy pro Pardubický kraj v oblasti Přeloučska. Zakázku vyhrála ve veřejné soutěži, dosud zde jezdí Arriva.

Cestující čeká velký skok v kvalitě cestování. Na linky nasadí nové autobusy Setra 415 LE. „Pořídili jsme je v nejvyšší možné výbavě, kterou ocení cestující i naši řidiči,“ říká Pavel Steiner, majitel Umbrelly. Autobusy jsou nízkopodlažní a klimatizované včetně klimatizace u řidiče. Jsou v konfiguraci s nejsilnějšími motory a automatickou převodovku. Jsou vybavené tempomaty i všemi bezpečnostními prvky a jízdními asistenty. Cestující budou mít možnost dobít si svoji elektroniku, informační systém bude ukazovat online polohu autobusu. Součástí výbavy je Wi-Fi připojení.

Pro Umbrellu jde o první zakázku pro kraje v Česku, od prosince začne jezdit ještě v Ústeckém kraji. Na Přeloučsku bude mít 48 lidí, z toho 42 řidičů. „Máme již plný stav. S kombinací dobrého výdělku a kvalitních autobusů se vždy hledají řidiči lépe,“ dodal Steiner. Velká část přechází od Arrivy, která zde dosud jezdí. Podle Steinera je spolupráce s Arrivou bezproblémová.

Umbrella bude mít své zázemí v Přelouči a Pardubicích. Dopravce bude jezdit na Přeloučsku deset let, soutěž vyhrál s cenou 36,94 Kč za kilometr.

Nový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & BusesNový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & BusesNový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & BusesNový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & BusesNový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & BusesNový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & BusesNový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & BusesNový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & BusesNový autobus Setra 415 LE pro provoz na Přeloučsku. Foto: Umbrella Coach & Buses
Tagy Pardubický kraj Přeloučsko Umbrella Coach & Buses
35 komentářů