Podcast: O Utajeném šéfovi věděli jen čtyři lidé ve firmě, říká majitel Umbrella Mobility Pavel Steiner

Setra LE v barvách Umbrelly. Foto: UmbrellaSetra LE v barvách Umbrelly. Foto: Umbrella

„Ať se na mě nikdo nezlobí, ale problém řidičů je v tom, že jejich představy neodpovídají tomu, co jsou schopni sami nabídnout,“ říká Steiner.

Nový díl podcastu Cesty Zdopravy.cz nabídne rozhovor se zakladatelem společnosti Umbrella Mobility Pavlem Steinerem, jehož firma je známá především jako provozovatel dálkových linek pro FlixBus.

Začínal jako strojvedoucí, několik let se věnoval profesionálnímu fotbalu jako brankář a dnes je podnikatelem nejen v autobusové dopravě, ale i v oblasti fitness nebo pronájmu jachet na moři.
Umbrella Mobility je mateřskou společností, která zastřešuje desítky firem v Evropě, zejména v České republice a Německu. Pod skupinu dnes spadá téměř 250 autobusů a podle Steinera je největším odběratelem dálkových autobusů v Německu.

Objevuje se však už i v regionální autobusové dopravě v Česku. Zajišťuje provoz MHD v Jablonci nad Nisou a od poloviny letošního června jezdí na Přeloučsku. Jak vnímá dálkový evropský dopravce vstup do závazkové dopravy? „Musí mi to dávat smysl po všech stránkách. Že jsme schopni poskytovat dopravu s kvalitními vozy, komfortem pro cestující a komfortem pro řidiče. A musí to vycházet i finančně. Situace na českém trhu to ne úplně dobře umožňuje. Někdy si připadám, že bojujeme s větrnými mlýny. Věřím, že někteří lidi pochopí, že kvalita, komfort a bezpečnost jsou víc než peníze. Tady v Česku je to postavené tak, že klient, myslím cestujícího, je ten poslední,“ říká Pavel Steiner s tím, že problémem je výběr autobusových dopravců v závazku pouze podle nejnižší cenové nabídky. V podcastu tak rozebíráme i téma, jak se liší výběr autobusových dopravců v soutěžích v Česku a v Německu.

Jak se dostal začínající strojvedoucí k ligovému fotbalu? A jak se ligový fotbalista pak dostal k podnikání v autobusové dopravě? Jak se staví flotila dálkových autobusů pro FlixBus a kde se na takový start podnikání shání financování? Proč odmítl na začátku nabídku na spolupráci od společností Postbus a MeinFernBus a vybral si jako partnera FlixBus? Jak vnímá soupeření mezi žlutými a zelenými autobusy na českém trhu a co si myslí o Radimu Jančurovi? Jak hledá na trhu řidiče autobusů? Rozjede někdy i podnikání pod dnes registrovanou značkou Umbrella Air? Chtěl by se pustit i do podnikání na železnici? Jak vzpomíná na svá léta strojvedoucího na dieselových lokomotivách? A jak se ocitl v televizní show Utajený šéf? V závěru rozhovoru odpovídá Steiner i na dotazy čtenářů deníku Zdopravy.cz.

Podcast si můžete poslechnout zde na stránce, odebírat jej můžete i na Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts a Podcast addict.

Tagy Doporučeno pavel steiner podcast Cesty Zdopravy.cz Umbrella Mobility
75 komentářů