Obří kontrakt na Vectrony. Leasingová společnost ELL bude mít největší flotilu

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách leasingové společnosti ELL. Pramen: Siemens MobilityLokomotiva Siemens Vectron v barvách leasingové společnosti ELL. Pramen: Siemens Mobility

Do roku 2027 bude mít ELL v provozu minimálně 301 lokomotiv Siemens Vectron.

Společnost Siemens Mobility získala obří zakázku na dodávku lokomotiv Vectron. Se skupinou European Locomotive Leasing (ELL) aktuálně podepsala rámcovou smlouvu na dodávku až 200 těchto strojů v různých variantách pro použití v osobní i nákladní dopravě. Šedesát lokomotiv z této smlouvy již bylo závazně objednáno, lokomotivy budou postupně dodávány od roku 2025.

Jde o čtvrtou rámcovou smlouvu mezi ELL a Siemens Mobility. Do roku 2027 bude mít ELL v provozu minimálně 301 lokomotiv Siemens Vectron, čímž se stane jejich největším provozovatelem. Na základě nově podepsané rámcové smlouvy se může rozšířit flotila Vectronů u ELL na více než 400 lokomotiv.

Generální ředitel ELL Christian Kern označil kontrakt za milník v rozvoji této leasingové společnosti. „Jsme přesvědčeni o budoucnosti železnice. Vynikající přívětivost k životnímu prostředí a nákladově efektivní provoz na dlouhých mezinárodních železničních osách, stejně jako strukturální změny v železniční nákladní dopravě, činí z full-service leasingu lokomotiv vysoce atraktivní podnikání do budoucna,“ řekl Kern.

Rámcová smlouva umožňuje společnosti ELL nákup nejrůznějších variant vícesystémových lokomotiv, včetně lokomotiv Vectron Dual Mode.

Od první dodávky v roce 2012 prodal Siemens 95 zákazníkům více než 2 200 lokomotiv řady Vectron. Lokomotivy jsou v současné době schváleny pro provoz ve 20 evropských zemích; vyrábějí se v závodě Siemens Mobility v Mnichově-Allachu.

Tagy ELL Siemens Mobility Siemens Vectron
6 komentářů