Nové jízdní pruhy i cyklostezka. V Ostravě-Porubě zrekonstruují další křižovatku

Křížení ulic Opavská a Studentská v Ostravě-Porubě. Zdroj: Google Street ViewKřížení ulic Opavská a Studentská v Ostravě-Porubě. Zdroj: Google Street View

Ostravá chystá prostorovu úpravu křížení ulic Studentská a Opavská v Porubě.

Čilý stavební ruch během letních prázdnin se v Ostravě dotkne také křížení ulic Studentská a Opavská v Porubě. Město Ostrava totiž chystá její prostorovou úpravu. Práce zahrnují vznik jízdních pruhů pro odbočení, novou cyklostezku i nezbytně nutné světelné signalizační zařízení. Scházet nebude ani nový přechod pro chodce či nový povrch vozovky.

Stavba začne 10. července, jejím zhotovitelem bude společnost Swietelsky stavební. Celkové náklady přesáhnou 23,8 milionu korun bez DPH. Veškeré práce by měly být hotovy do konce letošního roku.

V průběhu stavby dojde k rozšíření komunikace ulice Opavské o jízdní pruh pro samostatné odbočení vlevo do ulice Studentské, dále k rozšíření ulice Studentská pro samostatné levé odbočení směrem na Opavu a pravé odbočení na ulici Opavskou, směrem k ulici 17. listopadu. Světelné signalizační zařízení bude propojeno s křižovatkou ulic 17. listopadu a Opavská. Do nového přechodu na ulici Opavská bude vložen ostrůvek.

„Rekonstrukce křižovatky přinese bezpečnější prostor pro řidiče, chodce i cyklisty a zlepšení plynulosti dopravy,“ uvedl Břetislav Riger, náměstek primátora města Ostravy pro investice a dopravu.

Uzavírky umožní zkrátit dobu realizace stavby na minimum, říká město

Práce si vyžádají dopravní omezení. V době od 10. července 2023 do 31. října 2023 bude pro individuální dopravu uzavřena ulice Opavská v úseku od křižovatky s ulicí 17. listopadu (u Slovanu) po ulici Pustkoveckou. Další uzavírka čeká na řidiče na ulici Studentská v úseku od vjezdu do areálu VŠB-TUO po křižovatku s komunikací Opavská.

Úplná uzávěra umožní podle města rychlejší realizaci stavby a omezí řidiče na nejkratší možnou dobu. Objízdná trasa v obou směrech povede po ulici 17. listopadu, křižovatkou komunikací Rudná a Prodloužená Rudná, dále po ulici Prodloužená Rudná a obrácené v opačném směru od Opavy.

Poloha rekonstruované křižovatky v Ostravě-Porubě.Zdroj: Google Street View

Poloha rekonstruované křižovatky v Ostravě-Porubě.
Zdroj: Google Street View

Tagy ostrava Ostrava-Poruba Poruba
5 komentářů