Návrat žabotlamu. V sobotu povozí zájemce mezi Prahou a Kutnou Horou

Historický pantograf. Pramen: Archiv ČDHistorický pantograf. Pramen: Archiv ČD

Na pravidelných vlacích mezi hlavním a městským nádražím v Kutné Hoře bude v sobotu nasazen historický motorový vlak.

Stanice Kutná Hora město se v sobotu stane dějištěm letošního Regionálního dne PID. Cestující se během dne budou moci svézt zvláštními historickými i moderními vlaky. Tyto vlaky ráno dovezou cestující z Prahy do Kutné Hory a během dne pak zavítají také do Kolína a Čáslavi.

K nevětším atrakcím bude zřejmě patřit ikonický pražský pantograf řady 451, kterému se přezdívá panťák, emilka či nověji žabotlam a který byl po dlouhá desetiletí symbolem veřejné dopravy v Praze a okolí. V pravidelném provozu skončila poslední jednotka v létě 2018.

Na pravidelných vlacích mezi hlavním a městským nádražím v Kutné Hoře bude v sobotu nasazen historický motorový vlak (souprava T 458.1190 + Balm + BFalm + M 152.0002). Od nádraží Kutná Hora město budou jezdit po okolí čtyři linky historických autobusů. Regionova pak zájemce zaveze na prohlídku do bývalého kutnohorského depa, které má nyní v pronájmu firma WYNX Pool a zajišťuje zde opravy kolejových vozidel.

Ve všech vlacích bude platit tarif Českých drah i Pražské integrované dopravy. Jízda na prohlídku bývalého depa bude zdarma.

Podrobnosti jsou například na stránkách Českých drah Vlakem na výlet.

Tagy České dráhy Kutná Hora PID
134 komentářů