Nákladní auto vykolejilo na přejezdu v Pelhřimově Regionovu

Střet osobního vlaku s nákladním autem na přejezdu v Pelhřimově (9. 11. 2023). Pramen: Drážní inspekceStřet osobního vlaku s nákladním autem na přejezdu v Pelhřimově (9. 11. 2023). Pramen: Drážní inspekce

K dalšímu střetnutí auta s vlakem došlo v 10:40 na trati Blatná - Strakonice.

Dnešní den výrazně přispěje do statistik nehod na železničních přejezdech. V Pelhřimově se na přejezdu zabezpečeném výstražnými světly a závorami střetlo nákladní auto s motorovou jednotkou Regionova, vlak přitom vykolejil.

„Došlo k lehkému zranění cestujícího a vykolejení vlaku, proto zahajujeme vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ sdělil generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Celková škoda byla podle něj odhadnuta na 2,7 milionu korun (1 mil. zabezpečovací zařízení, 1 mil. automobil, 650 tis. vlak, 50 tis. trať).

Ke střetu došlo v 8:16 na přejezdu na trati Tábor – Jihlava. Kvůli přerušení provozu zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu mezi Pelhřimovem a Novou Cerekví. K obnovení provozu by mělo dle aktuálních předpokladů dojít v osm večer.

K dalšímu střetnutí auta s vlakem došlo v 10:40 na trati Blatná – Strakonice. Na severním okraji Strakonic (přejezd P1398) vjel do cesty vlaku osobní vůz. Nehoda se obešla bez úmrtí a vykolejení vlaku, řidič auta byl zraněn. I zde byly povolány náhradní autobusy, vlakový provoz by měl být obnoven před 14:00.

Tagy drážní inspekce nehody na přejezdech
157 komentářů