Náboráři Českých drah vyrazí v září „lovit“ do rychlíků

Posunovač, strojvedoucí, Vectron. Pramen: České dráhyPosunovač, strojvedoucí, Vectron. Pramen: České dráhy

České dráhy aktuálně shánějí především mechaniky, strojvedoucí, vlakvedoucí nebo posunovače.

Personalisté Českých drah od září spustí novinku, která má pomoci zacelit mezery ve stavech některých železničářských profesí. Náboráři ČD vyrazí do vybraných rychlíků, kde zřídí náborové kupé a zájemcům budou podávat potřebné informace. Dráhy službu nazvaly Vlaky pracovních příležitostí.

„Udělejte si Vaši cestu ještě zajímavější a navštivte unikátní mobilní náborový stánek přímo ve vlaku,“ vyzývá dopravce. O existenci náborového kupé v konkrétním vlaku bude cestující informovat průvodčí, zájemci si budou moci následně dojít do vyhrazeného kupé pro potřebné informace.

„Na základě asi patnáctiminutového rozhovoru o zkušenostech a kvalifikaci vám bude doporučena pozice a místo výkonu práce,“ oznámily dráhy. Adept si bude moci v kupé rovnou dohodnout termín pracovního pohovoru.

Náborová kupé se mají v září objevovat na rychlících Česká Třebová – Praha, Praha – Plzeň a Praha – Tábor. Podrobnosti jsou na stránkách Českých drah. Postupně se mají rozšířit i do dalších vlaků. České dráhy aktuálně shánějí především mechaniky, strojvedoucí, vlakvedoucí nebo posunovače.

Kritická situace je především v opravárenství a údržbě, kde drahám chybějí stovky lidí, což vede k prodlužování doby opravy i u tzv. lehké údržby, kterou si dráhy dělají samy.

České dráhy uvádějí i průměrné mzdy u jednotlivých profesí. Například strojvedoucí má dle ČD v průměru 47.500 korun, vlakvedoucí 37.000 korun, posunovač 33.000 korun a mechanik 31.000.

Tagy České dráhy nábor zaměstnanců náborové vlaky
158 komentářů