Na Barrandovském mostě se mění systém pruhů, řidiče jedoucí z centra můžou zmást

Ilustrační foto. Zdroj: TSKIlustrační foto. Zdroj: TSK

Nový systém řazení bude platit do 3. září, pak se opět změní.

Od čtvrtka 10. srpna do neděle 3. září změní Technická správa komunikací (TSK) řazení jízdních pruhů při výjezdu z Barrandovského mostu na Jižní spojku na straně Prahy 4.

Úprava dopravního režimu je podle stavbařů nezbytná pro dokončení hlavních prací ve II. etapě rekonstrukce mostu a pro provedení stavebních úprav na předpolí, kde se napojuje rekonstruovaná část na navazující silnici. Podrobně jsou změny vidět v nákresu v galerii níže.

„Řidiče prosíme, aby se věnovali řízení a sledovali nové řazení do jednotlivých jízdních pruhů. Ve směru ze Smíchova na Jižní spojku doporučujeme využít průběžného levého jízdního pruhu, který se převádí do protisměrného pásu. Druhý pravý jízdní pruh je především určen pro sjezd rampou do Braníka a Modřan,“ upřesňuje náměstek generálního ředitele TSK Josef Richtr.

Řidiči, kteří přijíždějí po rampě ze Strakonické ulice, musejí podle něj počítat se složitějším průpletovým napojením do jízdního pruhu ve směru na Jižní spojku.

Ve směru ze Smíchova od Dobříšské ulice na Barrandovský most zůstanou zachovány dva jízdní pruhy směřující na Barrandovský most, kdy levý jízdní pruh je primárně určen pro řidiče směřující pouze na Jižní spojku.

Tento pruh se od začátku rekonstrukce převádí do protisměru na severní část mostu a zde k žádné změně nedojde. Pravý jízdní pruh i nadále povede řidiče na jižní část mostu, kde se nachází průpletový úsek s vozidly jedoucími od jihu z rampy ze Strakonické komunikace.

Na rozpletu před sjezdem na Modřanskou ulici bude však nově možné pokračovat na Jižní spojku pouze levým jízdním pruhem, pravý jízdní pruh bude sloužit výhradně pro sjezd na Modřanskou.

Během prací na předpolí Barrandovského mostu dojde ke stavební úpravě navazující komunikace na Barrandovský most na straně Prahy 4. Jedná se o dokončovací práce na mostních závěrech, výměnu povrchu a vyrovnání nivelity komunikace. V prvních dnech se odfrézuje starý povrch a nahradí se asfaltové vrstvy.

Nové uspořádání dopravy na výjezdu z Barrandovského mostu ve směru na Jižní spojku. Zdroj: TSKRekonstrukce Barrandovského mostu, stav na počátku října. Foto: TSKRekonstrukce Barrandovského mostu, stav na počátku října. Foto: TSKRekonstrukce Barrandovského mostu, stav na počátku října. Foto: TSKRekonstrukce Barrandovského mostu, stav na počátku října 2022. Pramen: TSKRekonstrukce Barrandovského mostu, stav na počátku října. Foto: TSKOprava Barrandovského mostu (červenec 2022). Pramen: Porr
Tagy Barrandovský most dopravní omezení praha Technická správa komunikací hl. m. Prahy TSK
6 komentářů