Místo filmů auta. Frýdek-Místek promění kino na parkovací dům

Kino Petra Bezruče ve Frýdku-Místku. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýKino Petra Bezruče ve Frýdku-Místku. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Nápad na přestavbu přišel podle radnice od občanů, městu chybí podle studie asi 3 500 parkovacích míst.

K netradičnímu řešení údajného nedostatku parkovacích míst možná přistoupí město Frýdek-Místek. Radnice si totiž nechá vypracovat studii na přestavbu kina Petra Bezruče. Účel užívání budovy se po modernizaci změní na objekt určený pro parkování vozidel. Vyplývá to z vypsané zakázky, jako první o tom informoval blog msstavby.cz.

Ještě před pár lety přitom proběhla architektonická soutěž na modernizaci kina, proměnit se mělo v kulturní centrum. Několik návrhů tehdy dosáhlo na finanční odměnu v řádech stovek tisíc korun. Kino Petra Bezruče je několik let ve špatném stavu.

„Cílem studie stavby je maximalizace počtu parkovacích míst v dané lokalitě. Studie bude hodnotit možnosti a technické parametry a podmínky změny stávající stavby kina Petra Bezruče a dále úpravu stávajících parkovacích a ostatních zpevněných ploch v okolí objektu kina na objekt parkovacího domu a parkoviště, případně jiné parkovací možnosti na pozemcích investora. Parkovací místa se uvažuje využívat jak pro parkování občanů, tak částečně i pro parkování rezidentů v okolí objektu,“ vyplývá z veřejné zakázky.

Nápad na záměnu filmů za auta měl podle představitelů města přijít z řad občanů. Radnice je s žádostí o podněty, kde by mohli vybudovat parkovací domy či místa, oslovila v anketě. Podle studie chybí ve Frýdku-Místku aktuálně asi 3 500 parkovacích stání, město označilo problém za jednu ze svých priorit.

Tagy Frýdek-Místek parkovací dům parkování
92 komentářů