Mosty na Beskydské ve Frýdku-Místku zprovozněny, končí objíždění městem

Dokončovací práce na mostech silnice I/56 ve Frýdku-Místku. Foto: ŘSD Moravskoslezský krajDokončovací práce na mostech silnice I/56 ve Frýdku-Místku. Foto: ŘSD Moravskoslezský kraj

Mosty byly v tak špatném stavu, že je ŘSD postavilo prakticky znovu.

Po sedmiměsíční uzavírce se vrátila doprava na mosty silnice I/56 ve Frýdku-Místku. Stěžejní opravy frekventované části Beskydské ulice jsou hotovy, mimo hlavní trasu budou pokračovat drobné závěrečné práce. Na sociální síti X to uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Zhotovitelem rekonstrukce za 45 milionů korun je firma Eurovia CS. Práce zahrnovaly opravu svršku a sanaci spodní stavby včetně podhledu nosné konstrukce. Osazeny byly rovněž nové bezpečnostní prvky.

Dokončovací práce na mostech silnice I/56 ve Frýdku-Místku.
Foto: ŘSD Moravskoslezský krajDokončovací práce na mostech silnice I/56 ve Frýdku-Místku.
Foto: ŘSD Moravskoslezský krajDokončovací práce na mostech silnice I/56 ve Frýdku-Místku.
Foto: ŘSD Moravskoslezský kraj

Práce odstartovaly loni v srpnu. Podle dřívějšího vyjádření mluvčího ŘSD Jana Rýdla byla již oprava potřebná, aby se mostům z roku 1977 vrátila stoletá technická životnost. Po dokončení budou ze správy ŘSD předány Moravskoslezskému kraji.

„Mosty měly být průjezdné již v lednu, avšak práce navazovaly na zprovoznění obchvatu Frýdku-Místku. Byly v tak špatném stavu, že je ŘSD postavilo prakticky znovu,“ napsalo na Facebooku město Frýdek Místek

Dotčené místo se nachází v dopravně exponované lokalitě, kříží se v něm důležité tahy od Příbora na Polsko a z Ostravy do Beskyd. Mosty jsou součástí mimoúrovňové křižovatky sousedící s obchodní zónou. Objízdné trasy vedly přes nový obchvat, ale i zastavěné území města.

Dotčená lokalita a umístění mostů, které čeká oprava. zdroj: ŘSD

Dotčená lokalita a umístění mostů, které čeká oprava.
zdroj: ŘSD

Tagy Beskydská ulice Eurovia CS Frýdek-Místek I/56 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/56
9 komentářů