U obchvatu Frýdku-Místku vyroste zázemí silničářů

Jihomoravští silničáři v akci. Pramen: SÚS JMKJihomoravští silničáři v akci. Pramen: SÚS JMK

Středisko správy a údržby silnic bude oboustranně napojeno na dálnici D48.

Radní Frýdku-Místku deklarovali zájem o výstavbu Střediska správy a údržby dálnic (SSÚD) v lokalitě bývalých místeckých kasáren. Součástí investice má být oboustranné napojení střediska na dálnici D48, sloužící jako obchvat města a důležitý tranzitní tah.

Plánované umístění SSÚD Frýdek-Místek v lokalitě bývalých Místeckých kasáren na mapě.Zdroj: Google Earth

Plánované umístění SSÚD Frýdek-Místek v lokalitě bývalých Místeckých kasáren na mapě.
Zdroj: Google Earth

„Aktuálně je připraven záměr projektu, který bude v příštích dnech či týdnech předložen na Centrální komisi ministerstva dopravy k odsouhlasení finančních prostředků,“ uvedl za tým komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miroslav Mazal.

Podle Mazala probíhají přípravy místeckého zázemí silničářů standardním způsobem. „Postupnými administrativními kroky budeme pokračovat až k výstavbě, kterou zatím nelze termínově upřesnit,“ dodal Mazal.

Stavba obchvatu Frýdku-Místku byla rozdělena na dvě etapy. Práce začaly v roce 2018 a kompletně hotovo bylo po opravách a sesuvu teprve vloni. Celkem 8,5 kilometru dlouhá dálnice vyšla zhruba na čtyři miliardy korun.

Cílem obchvatu bylo odvést tranzitní dopravu z centra města. Frýdkem-Místkem předtím denně projelo až 45 tisíc aut, většina mířila do Polska, Beskyd nebo do blízké automobilky Hyundai. Místní na obchvat čekali desítky let, stavbu provázely neobvykle dlouhé přípravy, spory i komplikace.

 

Obchvat Frýdku-Místku. Pramen: ŘSD

Obchvat Frýdku-Místku. Pramen: ŘSD

Tagy D48 dálnice D48 Frýdek-Místek Frýdek-Místek obchvat Obchvat Frýdku - Místku Ředitelství silnic a dálnic ŘSD SSÚD
Žádné komentáře